L'Elx erra un penal en el minut 91 i deixa escapar un punt vital (0-1)

Fidel ha tingut l'empat a les botes, però el pal ha desbaratat la millor ocasió il·licitana.

El penal de Fidel acaba en el pal
El penal de Fidel acaba en el pal / Manuel Lorenzo (Efe)

L'Elx ha tingut molt prop un punt que l'haguera acostat un poc més a la permanència. Amb tota l'artilleria pesant damunt del terreny de joc i amb l'Atlètic tancat a la seua àrea defensant l'1 a 0, Fidel ha errat una pena màxima. Era el minut 91 i hauria sigut l'empat a un.

Noranta minuts abans, l'Atlètic de Madrid no eixia a especular ni a esperar esdeveniments. Des del minut 1 ha agafat el control del joc i intimidava l'àrea il·licitana. En el 13, Luis Suárez ha malbaratat un mà a mà amb Gazzaniga, que ha llançat la pilota fora.

Superat el primer quart d'hora de partit, Melero López ha anul·lat el que hauria sigut el primer dels matalafers per fora de joc de Suárez.

L'Atlètic ho tenia clar i era un vendaval. Ocasions de Kondogbia, Llorente i, a la tercera, gol. Carrasco es desfà de Tete Morente amb massa facilitat per la banda esquerra, arriba a la línia de fons, centra i Llorente des del punt de penal, a plaer, xuta. El baló rebota en Josema i gol.

Amb el 0 a 1 al marcador, els de Simeone han alçat el peu de l'accelerador i confiaven el futur immediat al contracolp i les centrades en carrera per a Suárez. L'Elx despertava lleugerament de la letargia somnífera amb el qual havia comparegut al Martínez Valero i s'acostava sense molt de perill a la porta d'Oblack.

En el 45, segona jugada de VAR. Correa dispara a porta i el baló el rebutja Diego González amb l'esquena. En principi, l'àrbitre interpreta penal però, en veure la pantalla aclaridora, anul·la la decisió. Els franjaverds salvaven un segon match-ball.

En la represa, l'Elx ha fet un tímid pas avant i s'atrevia a arribar a la porta contrària. Barragán ha substituït Palacios i li aportava múscul i presència ofensiva a la banda. Piatti ha entrat per un desafortunat Morente. Els franjaverds havien d'arriscar costara el que costara. Simeone no ho veia clar i també ha fet canvis. Joao Félix i Coke han entrat per a intentar la porta ofensiva que l'Elx tractava d'obrir.

Escribá ho tenia clar i exposava totes les seues armes. Primer, Nino, i a 10 per a la fi, Josan i Víctor Rodríguez. Simeone, per la seua banda, incloïa potència al mig del camp donant entrada a l'il·licità Saúl Ñíguez i traient del camp un esgotat Luis Suárez.

L'Atlètic li ha regalat el baló a l'Elx definitivament i Fidel ha fet un primer avís, en un xut que anava a treta de cantonada. En la jugada següent Barragán ha tingut la millor del partit. A escassos dos metres de la porta, d'Oblak ha xutat alt per molt poc.

Minut 88. S'atura el món. Falta lateral al punt de penal que Llorente rebutja a l'àrea xicoteta amb la mà. Penal que llança Fidel i... que el pal dret repel·leix impedint un empat que li hauria donat més que vida a un Elx que s'ho mereixia. Resten 4 jornades, 12 punts en joc: hi ha vida.