L'Elx, eliminat de la Copa del Rei en la tanda de penals, 4-5, contra l'Athletic de Bilbao

Polèmica en el quart gol dels il·licitans, que ha parat el porter basc Herrerín avançant-se a la línia de gol.

L'Athletic celebra el pas a huitens davant el defensa de l'Elx, Tekio, que ha fallat el penal definitiu

L'Elx ha caigut eliminat de la Copa del Rei al Martínez Valero després de perdre en la tanda de penals, 4 a 5, contra l’Athletic de Bilbao, que ha aconseguit la classificació per a huitens de final en remuntar dos tants de desavantatge. Això després de l'empat a 1 entre els dos equips durant el temps reglamentari i la pròrroga, en què els il·licitans no han abaixat els braços contra els considerats favorits. L'Athletic de Bilbao, guanyador de 24 Copes del Rei, ha tornat a eliminar un equip de Copa al Martínez Valero, tot just un mes després de fer-ho amb l'Intercity.

L'equip basc s'havia avançat al marcador al cap de només cinc minuts de l'inici del partit, amb gol de Williams, que ha intentat un nou tir al 18, que han pogut parar les botes de San Román. Després d’algunes arribades de l'Elx a porteria, l'empat arribava al minut 40, obra de Fidel de cap.

Els primers compassos de la segona part han estat marcats per l'increment d'intensitat dels bascos i un Elx que acusava el cansament. A les botes del porter il·licità, San Román, s'ha quedat el tir d'Unai López des de la frontal. L'eliminatòria se n’ha anat a la pròrroga després d'una gran oportunitat de l'Elx, al minut 85, en què Óscar Gil ha tingut el segon gol a l’abast amb un tir des del punt de penal, que se n’ha anat fregant el pal.

En la pròrroga, l'Elx, esgotat físicament, ha anat de més a menys contra un Athletic buscant el triomf. Raúl García ha pogut marcar el 1-2, com també Villalibre, que s'ha trobat amb el peus del porter il·licità. Continuava l'empat i arribaven els penals.

Després d'un bon inici per a l'Elx, on s'ha vist de prop la classificació, la mala notícia ha arribat al final de la tanda, quan els il·licitans han fallat dos tirs que han donat la victòria a l'Athletic. Ha sigut una ronda polèmica, quan en el quart llançament dels il.licitans, que els podía donar el pas a huitens, el porter basc Iago Herrerín ha parat el tant d'Iván Sánchez avançant-se de la línia de gol, vora la frontal de l'àrea menuda. L'àrbitre ha donat per bona l'acció i no l'ha manat repetir a pesar de les protestes.

L'Elx, un dels sis equips de segona que es mantenia en la competició, ha caigut de la Copa contra el rival que els va guanyar fa 50 anys en la final del 1969, disputada el 15 de juny d'aquell any al Santiago Bernabéu.