L'Elx completa la gesta i es queda en Primera

La victòria contra l'Athletic (2-0), sumada a l'empat entre l'Osca i el València (0-0), ha valgut per a certificar la permanència

Els jugadors de l'Elx mantegen Fran Escribá
Els jugadors de l'Elx mantegen Fran Escribá / Manuel Lorenzo (Efe)

Calia una gesta i l'Elx ha complit la seua part guanyant 2-0 l'Athletic Club al Martínez Valero. A més, el València li ha tirat una mà empatant a El Alcoraz contra l'Osca (0-0). Aquests resultats han servit per a arredonir la festa i permeten l'equip franjaverd mantindre's una temporada més en Primera. Els gols de Lucas Boyé i Raúl Guti han donat tranquil·litat als il·licitans, que, tanmateix, han hagut de patir fins a l'últim minut pel resultat de l'Osca.

L'Elx, amb el mateix sistema i una alineació pràcticament idèntica a la del partit contra el Cadis, ha eixit decidit a buscar la porteria de l'Athletic Club. Però les ganes de guanyar l'han portat a la precipitació contra un rival que, sense pressió, es trobava còmode en el partit. Els visitants han tingut les primeres ocasions de gol, però Gazzaniga ha respost sense problemes dos llançaments llunyans d'Unai López i Vesga. Mentrestant, l'Elx només generava perill per la banda de Fidel, però els centres de l'extrem no trobaven rematador.

Quan més espés semblava l'equip d'Escribá, ha arribat el primer gol del partit. L'equip franjaverd ha aprofitat un servei de banda per a sorprendre la defensa basca i Pere Milla ha servit la pilota a plaer a Lucas Boyé, que no ha fallat en boca de gol davant el debutant Ezkieta. Amb el resultat favorable, l'Elx ha fet un pas arrere i ha cedit la iniciativa i la pilota a l'Athletic, que ha tingut una gran ocasió en una acció de Berenguer que Gazzaniga ha desviat a córner, i el marcador ja no s'ha mogut abans del descans.

En la represa, els il·licitans han eixit replegats aguantant l'1-0, però amb el pas dels minuts s'han anat animant per a tractar de sentenciar el duel. Boyé, després d'una acció personal, ha estat molt prop de fer el segon, però ha sigut Raúl Guti qui ha fet el gol de la tranquil·litat a 18 minuts del final gràcies amb un extraordinari llançament des de fora de l'àrea, que ha entrat prop de l'esquadra de la porteria biscaïna.

Ja només quedava esperar que el València aguantara l'empat contra l'Osca per a certificar la permanència. Tots estaven més pendents d’El Alcoraz que del Martínez Valero. I ha tocat patir, ja que l'àrbitre ha anul·lat un gol per fora de joc de Rafa Mir a les acaballes del partit. Però tot va bé si acaba bé i el 0-0 final ha fet esclatar la festa a Elx.