L'Elx agafa alé al Carranza i allarga l'esperança (1-3)

Els d'Escribá no es rendeixen, es refan del gol inicial del Cadis i remunten de manera heroica.

Pere Milla celebra el gol amb Raúl Guti
Pere Milla celebra el gol amb Raúl Guti / La Lliga

Una oportunitat més per a la salvació, i amb actors secundaris molt coneguts. I és que, paradoxes de la vida, o bé l'Osca de Pacheta, o bé el seu exequip, l'Elx, abaixaran a Segona Divisió en set dies. Només pot quedar-se'n un en Primera. El segon actor convidat, el València. Els de Voro visitaran l'Alcoraz, i si guanya l'Elx al Martínez Valero contra l'Athetic Club, un empat dels valencianistes donaria l'espenta final als il·licitans per a quedar-se en l'elit del futbol espanyol. Això sí, que quede ben clar que a l'Elx només li val guanyar.

Tot açò és possible perquè els d'Escribá han tret forces de dins per a imposar-se clarament en la segona part contra el Cadis al Carranza. L'Elx sabia que no hi havia temps a perdre. Així que ha eixit a totes i ha estat a punt d'avançar-se amb una rematada de Pere Milla que ha rebutjat el pal.

En el minut 14, es registrava l'enèsim penal polèmic de la temporada. Alejo xuta a porta i Verdú rebutja amb el braç de manera involuntària. Penal que Jose Mari no erra, i que fa pujar al marcador un 1 a 0 que deixava l'Elx en el descens, en Segona Divisió. Els d'Escribá dominaven el joc, però el gol del Cadis els havia deixat KO i només reaccionaven a la fi de la primera part amb una cabotada de Milla, que quedava solta a l'àrea xicoteta, però sense rematador final.

En la represa, l'Elx tornava a eixir a totes i Pere Milla marcava a passada de Josán. Una jugada que ha invalidat el col·legiat per fora de joc del davanter català. Continuava el malson, i en el descens.

Pere Milla insistia. Ell va fer el gol de l'ascens i ell volia evitar la tragèdia. Amb una arrancada d'eslàlom, en què era impossible aturar-lo, feia l'empat a 1. Estàvem al voltant de l'hora de partit i tots els astres s'alineaven al voltant de l'Elx: l'Osca i el Valladolid perdien, i el València sentenciava l'Eibar.

Prohibit rendir-se

No es rendeixen els d'Escribá, que es refan i són capaços de pergar-li la volta al marcador. Treta de córner de Josán, i el baló arriba a Guti, que l'engalta des de fora de l'àrea. El pal el rebutja, però el central Diego González aprofita el regal i marca. Les coses es posaven bé, i no acabaria ací la festa.

Quan faltaven 10 minuts per al final, Verdú centra a Carrillo que, a plaer, afusella David Gil, però el baló colpeja el pal i rebota en el mateix porter. Malíssima sort. Fidel liquida el partit i li dona l'alé definitiu a l'Elx per a somiar. Anota el tercer transitant entre tres defenses i col·locant el baló al pal curt del porter.

Set dies més, però amb un altre color. L'Elx ha de guanyar l'Athletic Club i esperar que l'Osca no li guanye al València. Eixa és la millor manera d'acabar amb un somriure un any complicadíssim.