L'efecte De la Fuente es dilueix a Hampden Park (2-0)

Dos gols de McTominay firmen la primera derrota d'Espanya en la fase de classificació per a l'Eurocopa

El jugador del Vila-real, Yeremi Pino, titular contra Escòcia a Hampden Park (Glasgow)
Daniel Hermosilla
28 de març 2023 - 22:50

Espanya ha caigut a Hampden Park contra Escòcia, que ha sigut més vertical, més directa i més efectiva que el conjunt dirigit per Luis de la Fuente, que suma la primera derrota com a seleccionador absolut. La 'roja', amb molts canvis respecte a l'equip que guanyà Noruega a Màlaga, ha vist com dos errors (Pedro Porro i Dani Carvajal) l'han penalitzada amb una derrota tot i que, almenys durant la primera part, ha generat les suficients ocasions per a inquietar els locals que, amb dues victòries, són primers de grup en solitari amb sis punts.

El valencià José Luis Gayà i el canari del Vila-real Yeremi Pino, titulars a Hampden Park. Els dos supervivents de l'era Luis Enrique en la segona alineació de Luis de la Fuente. El camp, enfangat, i el futbol viu dels escocesos, un maldecap en l'inici. Sobretot quan la primera ocasió clara, ha anat a la gàbia. S'esvara Pedro Porro, i la connexió Andrew Robertson-Scott McTominay posen per davant els locals.

Podia haver sigut pitjor si al quart d'hora, una acció individual del mitjapunta del Bournemouth, Ryan Christie, no se n'haguera anat desviat, apegat al pal de la porteria de Kep Arrizabalaga.

Ací s'ha acabat Escòcia i ha aparegut Espanya. Dirigits per Dani Ceballos, en deu minuts, més perill que en la resta de la primera part. Del 14 al 29, Joselu i Rodri, de cap, i Pedro Porro i Yeremi Pino, des de la mitjana distància. El baló, això sí, sense anar entre els tres pals. Joselu, bigolejador contra Noruega, ha estrenat titularitat demanant dos penals. Cap dels dos ha sigut assenyalat.

McTominay, repeteix

Nico Williams i Dani Carvajal, els canvis de De la Fuente per al segon acte. Si en el primer gol havia fallat Pedro Porro, en el segon, un doble error del seu substitut en el lateral, li ha costat el 2-0, un calc del primer. Carvajal perd un baló en l'àrea dels britànics i el lateral de l'Arsenal Kieran Tierney se n'ha anat en velocitat, la centrada la trau Merino i el migcampista del United fa el seu segon gol. Pitjor hauria sigut si un llançament de falta de John McGinn que s'ha estavellat al travesser, haguera entrat.

Luis de la Fuente ha buscat tornar a entrar en el partit amb l'entrada de Iago Aspas i Borja Iglesias, però quasi no ha creat perill en la porteria del jugador del Norwich, Angus Gunn. Més tard, ha eixit Gavi, però la 'roja' no ha pogut generar més que arribades sense perill en l'àrea dels locals.

Tot i els sis minuts d'afegit, Espanya no ha pogut ni tan sols acostar-se en el marcador. La derrota deixa Espanya segona del grup A amb 3 punts.