L’Atlètic de Madrid impedeix que el Villarreal abandone la zona de descens

L’Atlètic de Madrid ha guanyat 2-0 el Villarreal amb gols de Morata i Saúl. Ekambi ha pogut marcar per als groguets, que continuen en llocs de descens

Álvaro Morata marca el primer gol del partit i debuta com a golejador de l’Atlètic / EFE

L’afició del submarí estarà encara lamentant-se de l’oportunitat d’Ekambi en el primer quart d’hora. El camerunés s’ha plantat davant Jan Oblak i ha intentat col·locar el baló entre les cames del porter, però aquest no s’ha deixat sorprendre. Podia haver sigut el gol dels visitants i el partit hauria canviat totalment. Finalment s’ha complit la advertència de Javi Calleja que, en roda de premsa, ja havia dit que amb l’Atlètic de Madrid si tens una errada, et mata. Així ha ocorregut a la mitja hora del partit. Álvaro Morata ha aprofitat un centre a l’àrea de Felipe Luis per escapolir-se de dos defensors i col·locar un xut amb el peu esquerre, tan ben col·locat que poc ha pogut fer Asenjo. És el primer gol de Morata amb l’Atlètic de Madrid.

Ekambi i Mario Gaspar han tingut les millors oportunitats

L’equip de Javi Calleja ha millorat sensiblement, però encara està lluny d’arribar a la qualitat de l’Atlètic. A més de la clara oportunitat d’Ekambi, Mario Gaspar ha tingut una altra opció quan ha pogut colpejar un centre de Pedraza. Massa fluix per a Oblak. Pel que fa a Cazorla, no ha pogut lliurar-se durant tota la primera meitat dels marcatges als que ha sigut sotmés. Sense Cazorla el baló no agafa marxa i el joc del Villarreal es ressent moltíssim. El 5-3-2 de Calleja ha permés a l’equip no perdre en cinc partits seguits en Lliga i Eurocup. Fins i tot va servir per guanyar per 3-0 el Sevilla de Pablo Machín.

El Villarreal ha millorat, però no abandona els llocs de descens

Els de Javi Calleja han superat els de Simeone en la segona part i ha aconseguit fer arrere cada volta més els locals en la seua àrea. Mario ha pogut marcar amb un fort xut que ha rebotat en la defensa. Els canvis groguets, Samu per Funes Mori i després Fornals per Cáseres eren la resposta òbvia de l’entrenador per a intentar empatar amb jugadors més ofensius. Al remat no ha pogut ser i Saúl, en llançar-se els groguets a l’atac, ha aprofitat una llarga passada de Diego Costa per a marcar el segon. En tot cas, el Villarreal, en una anàlisi global i tenint en compte l’entitat del rival, segon en lliga, continua millorant. El seu problema és que juga contrarrellotge i aquesta jornada continua en llocs de descens, a dos punts del Celta, sense haver pogut aprofitar l’opció matemàtica de deixar de ser antepenúltim. L’Atlètic de Madrid, que feia set partits que no guanyava els de la Plana, aconsegueix els tres punts i s’hi troba a set del Barça.