L'Atlètic Llevant sorprén l'Hèrcules al Rico Pérez

Els granotes guanyen 0-1 l'Hèrcules, líder del grup III de Segona B. El Vila-real B és ja segon i l'Ontinyent, quart. El Mestalla perd i el Castelló no ix del pou.

El Llevant guanya l'Hèrcules 0-1

L'Hèrcules continua líder de la Segona B, però deixa clar que és un equip imprevisible i vulnerable a casa. Els alacantins han perdut 0-1 al Rico Pérez. La segona derrota de la temporada amb un equip que acaba d'ascendir. La primera va ser amb el Terol. I, tot i això, l'Hèrcules encara és líder del Grup III de la Segona B gràcies als bons resultats que ha obtingut fora. Amb 15 punts, li’n trau dos al Vila-real B i tres a l'Alcoià, amb 12.

L'equip de Lluís Planagumà ha fet un partit gris, tot i que ha tingut oportunitats per a avançar-se en el marcador. Ara bé, el joc desenvolupat ha estat molt lluny dels millors moments dels alacantins. L'Atlètic Llevant, que venia com a víctima propiciatòria perquè l'Hèrcules es consolidara com a líder, li ha amargat la festa.  Els de Luis Garcia Tevenet s'han endut els tres punts i una sensació de recuperació en el seu joc. En la guerra dels dos Lluïsos, l'entrenador granota ha eixit com a clar guanyador. El gol d'Artur Molina al minut 76 fa que el Llevant s'allunye de les posicions baixes amb huit punts.

El València Mestalla perd i el Vila-real B agafa gas

El que també ha decebut és el València Mestalla, que ha caigut de forma inapel·lable contra el Lleida per 2-0. El filial del València, amb 9 punts, navega per la zona mitjana baixa de la taula sense pena ni glòria. És cert que el Lleia era un rival fort, que amb la seua victòria es col·loca tercer en la classificació. Els gols han arribat a la segona part, obra de Pedro i Bakayoyo.

El Vila-real B ha agafat gas i s'ha col·locat ja en la segona posició de la taula, darrere de l'Hèrcules. Contra el Peralada-Girona B ha aconseguit la quarta victòria consecutiva després de derrotar l'Alcoià i l'Ejea i fer un gran partit la setmana passada amb una golejada històrica (4-1) al Sabadell. Al Municipal de Peralada l'equip de Miguel Álvarez ha fet un plantejament defensiu per a d’utilitzar l'arma de la contra que l'equip groguet domina a la perfecció. Als groguets els agrada mimar la pilota, però segons les característiques del rival saben adaptar la seua forma de joc. El domini del baló per part del filial del Girona B ha sigut insubstancial i la seua pèrdua és la que ha desencadenat la ràpida contra dels groguets, que ha acabat amb un gol de Franquesa a la segona part.

Cal destacar també el porter Fuoli, que al minut 4 ha aturat un penal xiulat contra el Vila-real. Deu minuts abans del final l’àrbitre ha expulsat Pachecho, cosa que no ha servit de res els catalans, perquè els de la Plana han mantingut un bon orde defensiu i han sabut desfer qualsevol atac dels locals.

El Vila-real s'enfila cap a l’objectiu de la temporada, que no és cap altre que ocupar les posicions d'ascens, mentre que el Peralada-Girona B s'afona en els llocs de descens, amb dos partits perduts, cinc empats i cap victòria a la motxilla.

L'Ontinyent ja és tercer i l'Alcoià no guanya al Collao

L'Ontinyent és un dels altres equips valencians que continua imparable. Amb l'empat fora de casa amb el Conquense, un rival de qualitat demostrada, es col·loca en els llocs de promoció de categoria. No s'ha mogut el marcador a l'Estadi Municipal de la Fuensanta, tot i les bones oportunitats dels de la Vall d'Albaida. Sergio Albiol ha pogut marcar al minut 26, però el seu xut ha sigut rebutjat pel porter Marqueta i el travesser. Ha sigut al minut 55 quan ha arribat el gol de Julen Monreal, un 0-1 que posava l’Ontinyent en la crida i cerca del líder, l'Hèrcules. Un quart d'hora ha durat el somni perquè al minut 70 el Conquense ha aconseguit empatar.

Tot i que el l'equip castellà s'ha desunflat una mica les últimes jornades, continua a la part noble de la classificació i hui també ha tingut oportunitats per a guanyar l'Ontinyent. Per això era un partit difícil a priori, més enllà que el fet d'avançar-se en el marcador i després deixar-se empatar deixa un sabor agredolç als d'Ontinyent. Els de Miguel Angel Mullor només han perdut el primer partit, contra l'Hèrcules i estan desplegant un bon joc. En la pròxima jornada rebran el Barcelona B al Clariano.

El que tampoc ha passat de l'empat ha sigut l'Alcoià, que ha empatat a un amb el Terol al Collao. L'equip està ja prop dels llocs de descens i no sembla trobar l'alé necessari per a aconseguir victòries. Els aragonesos s'han avançat amb un gol de Leria i Braulio ha empatat a la segona part. Malgrat tot, l'afició alcoiana no ha deixat d'animar el seu equip, que ha fet un gran esforç físic, però no ha pogut imposar-se al Terol, un equip que tot i haver pujat enguany a la categoria, ja ha aconseguit véncer el Terol al Rico Pérez. És a dir, que els teòrics equips inferiors no ho solen ser tant. Tradició secular, per altra banda, de la Segona B. En cap partit hi ha favorits indiscutibles.

El CE Castelló no dona alegries

El CE Castelló continua sense donar alegries a la seua parròquia. Set jornades sense conéixer la victòria i ja quasi convertit en el rei de l'empat, ha tornat a fer el mateix amb el Cornellà a Castàlia. La primera part ha sigut per als catalans, tot i algunes oportunitats aïllades dels orelluts. La segona part, amb control del Castelló, no ha valgut perquè els seus jugadors foren capaços de definir a gol. La bona notícia és que manté la porteria a zero, però a Castàlia l'equip ha de començar a reaccionar si no vol tindre problemes a la fi de la temporada. Amb només sis punts es troba en els llocs de promoció de descens.