L'Athletic de Marcelino rep un València nostàlgic

Les tres noves incorporacions de l'equip de Javi Gracia podrien debutar a Sant Mamés.

Serà la primera vegada que Marcelino s'enfronte al València després de deixar el club
Serà la primera vegada que Marcelino s'enfronte al València després de deixar el club / Efe

Athletic Club i València s'enfronten aquest diumenge a Sant Mamés en un clàssic de lliga que encaren amb la necessitat d'ampliar la distància sobre el descens, que és escassa en el cas dels dos equips: cinc i quatre punts respectivament.

L'equip de Mestalla arriba al retrobament amb Marcelino García Toral reforçat per partida doble. D'una banda, perquè només ha perdut un dels últims cinc partits de lliga, i en l'últim va aconseguir una treballada victòria davant l'Elx, que li han permés guanyar un xicotet matalàs respecte a les posicions de descens.

De l'altra, en els últims dies del mercat d'hivern, el club ha incorporat a tres jugadors per a reforçar la plantilla, a més de tallar la cessió de Piccini a l'Atalanta. El migcampista Oliva, el central Ferro i el davanter Cutrone podrien debutar a Sant Mamés com a jugadors del València.

L'Athletic, per la seua part, afronta el partit en un moment d'èxtasi continu des de l'arribada a la seua banqueta de Marcelino. Amb el tècnic asturià, el conjunt basc suma ja un títol, la Supercopa tan brillantment guanyada al Reial Madrid i el Barcelona, i oposita a un jugar una altra final: jugarà les semifinals de la Copa del Rei contra el Llevant.

L'equip valencià ha puntuat en les tres últimes visites de Lliga a Sant Mamés, amb dos empats i una victòria, la temporada passada amb un solitari gol de Txérixev. Però Marcelino ha guanyat huit de les tretze vegades que s'ha enfrontat al València, les últimes dos com a entrenador del Vila-real (en la temporada 2015-2016).

El desgast físic als jugadors de l'equip basc, que hauran descansat poc més de dos dies i mig des del partit de Copa contra el Betis, amb pròrroga i penals inclosos, serà clau. A més, amb Raúl García sancionat, i amb Muniain i Villalibre lesionats, Williams serà fix en l’atac i Sancet podria acompanyar-lo en tasques ofensives.

La retransmissió del partit es podrà seguir per la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 16:15 hores, amb la narració de Fermín Rodríguez i els comentaris de Robert Fernández i Jorge López.

També et pot interessar

stats