L'Arsenal s'escapa viu de La Ceràmica (2-1)

El groguet Pau Torres es llança a terra per a llevar-li la pilota a un contrari
El groguet Pau Torres es llança a terra per a llevar-li la pilota a un contrari / Domenech Castelló (Efe)

El Vila-real ha pogut sentenciar el pas a la final de l'Europa League, però l'Arsenal, amb un jugador menys, ha retallat distàncies i tot es decidirà a Londres.

Els gols abans del descans de Manu Trigueros, amb un xut creuat, i Raül Albiol, a l'eixida d'un córner que ha prolongat Gerard Moreno, han encaminat de la millor manera possible l'eliminatòria. Poc després l'àrbitre ha revisat un penal a Pépé de Foyth  i no s'ha llançat perquè s'ha xiulat una mà prèvia de l'atacant de l'equip anglés.

En la represa, encara se li ha posat més de cara el partit al Vila-real quan Dani Ceballos ha vist la segona groga i l'Arsenal s'ha quedat amb un jugador menys. Però, amb dos gols d'avantatge i superioritat numèrica, han arribat les complicacions per a l'equip d'Unai Emery.

Primer s'ha lesionat Juan Foyth i ha hagut d'entrar Mario Gaspar. Després l'àrbitre ha assenyalat un nou penal a favor del conjunt de Mikel Arteta per un lleuger contacte de Trigueros dins de l'àrea. Nicolas Pépé ha enganyat Sergio Asenjo per a fer el primer dels gunners. I per últim, Étienne Capoue, que havia rebut una targeta groga innecessària en la segona part, ha vist la segona en una jugada desafortunada, en la qual s'ha esvarat i s'ha hagut de retirar amb llitera.

A la fi, l'Arsenal se n'ha anat de Vila-real amb només un gol de desavantatge i havent-ne marcat un a domicili, que pot ser decisiu en cas d'empat a gols. En l'altra semifinal, el Manchester United ha apallissat la Roma (6-2) i té peu i mig en la final de Gdansk (Polònia).