L'Almeria porta de cap el Castelló (3-1)

Els orelluts han aconseguit empatar en la segona part, però la superioritat dels andalusos s'ha acabat imposant.

Els jugadors del Castelló reclamen fora de joc en el primer gol de l'Almeria
Els jugadors del Castelló reclamen fora de joc en el primer gol de l'Almeria / Twitter: @LaLiga

El nou Castelló de Juan Carlos Garrido no ha sigut capaç de puntuar en un dels camps més difícils de Segona, l'estadi de Los Juegos Mediterráneos, i ha acabat cedint contra un Almeria superior (3-1). Tot i que els orelluts han aconseguit empatar en l'equador de la segona part, la pegada més gran dels andalusos ha assegurat la victòria d'un equip que va directe cap a l'ascens. La primera derrota del tècnic valencià a la banqueta alb-i-negra torna a deixar l'equip de la Plana en llocs de descens.

Juan Carlos Garrido ha confiat en els mateixos jugadors que van eixir d'inici en la victòria contra l'Sporting de Gijón. La pressió alta dels orelluts ha desactivat el joc de l'Almeria, que a penes ha inquietat la porteria d'Álvaro Campos en els primers 20 minuts de joc. L'equip alb-i-negre ha cedit el control de la pilota als andalusos, que no han aconseguit desxifrar els forats de l'organitzada defensa visitant. De fet, l'Almeria només creava perill en accions al contraatac. I precisament en una d'aquestes ha arribat el gol que ha inaugurat el marcador. Sadiq, un maldecap per al Castelló durant tot el partit, ha controlat una pilota al mig del camp i li ha donat una assistència magistral a José Corpas, que, en una posició molt ajustada, ha superat Campos amb un llançament certer amb l'esquerra. Una genialitat de l'Almeria ha llançat a perdre la bona feina dels de Garrido, que se n'han anat als vestidors per davall en el marcador sense meréixer-ho.

Garrido ha intentat canviar la dinàmica del partit i ha reforçat el mig del camp amb l'entrada de Josep Señé per Arturo. Els andalusos han continuat amb el domini de la pilota sense massa profunditat, i els orelluts esperaven una errada per a eixir a la contra. Però el ben cert és que els minuts anaven passant i el Castelló no s'apropava als voltants de l'àrea andalusa. I quan millor estava l'Almeria ha arribat el gol de l'empat, pràcticament en la primera ocasió clara dels orelluts. Una centrada de Víctor per banda esquerra l'ha aprofitada César Díaz, amb fortuna i després que Señé no arribara a rematar, per a foradar la porteria de Makaridze.

L'Almeria ha continuat sent l'amo de la possessió de la pilota. Això sí, el tècnic andalús ha introduït canvis per a poder sumar tres punts importants per a no perdre l'estela de l'Espanyol i el Mallorca, els equips que ara mateix ocupen els llocs d'ascens directe a Primera. Per al Castelló, en canvi, el punt era or i Garrido ha reforçat la defensa amb l'entrada de l'únic fitxatge en aquest mercat d'hivern, Javi Moyano, en el lloc del golejador, Rubén Díez. Semblava que el partit seguia el guió ideat pel tècnic valencià, però dues accions aïllades pràcticament consecutives, amb dues rematades de cap de Sadiq i Cuenca han acabat amb les esperances alb-i-negres de puntuar. Aquests gols han fet molt de mal al Castelló, que ja no ha tingut capacitat de reacció i fins i tot els locals han pogut ampliar el marcador. Al final, derrota per 3-1 contra un rival que no és de la lliga dels orelluts i que retorna l'equip de la Plana a les posicions de descens. La setmana que ve, contra el Mirandés, hi haurà una nova oportunitat per a abandonar-les.