L'Alcoià s'encomana a l'èpica per a tornar a guanyar al Collao (3-2)

El Vila-real B ha aconseguit la cinquena victòria consecutiva, i el Castelló ha empatat contra el Nàstic i manté les bones sensacions de les últimes setmanes

Els jugadors de l'Alcoià celebren un gol contra l'UCAM Múrcia
Els jugadors de l'Alcoià celebren un gol contra l'UCAM Múrcia / Twitter: @CD_Alcoyano

La huitena jornada en el grup segon de la nova Primera RFEF ha sigut bona per als interessos dels equips valencians, amb dues victòries i un empat. El Vila-real B ha guanyat el Betis Deportivo 1-2 i consolida el lideratge, i l'Alcoià s'ha encomanat a l'èpica per a guanyar 3-2 l'UCAM Múrcia malgrat jugar més de 70 minuts amb un futbolista menys. El Castelló ha sumat un punt en la visita del Nàstic al Castàlia (1-1) i encadena quatre jornades sense perdre.

L'Alcoià s'encomana a l'èpica

L'Alcoià rebia l'UCAM Múrcia amb la intenció de tornar a donar-li una alegria a la seua afició, ja que els de Vicente Parras no coneixien la victòria local des de la jornada inaugural, i tot i quedar-se amb deu jugadors en el minut 18, van aconseguir obrir una bretxa ampla al marcador que va ser impossible de neutralitzar per l'equip murcià.

Juanan va ser expulsat amb roja directa abans de la meitat de la primera part i Parras va haver de retirar el davanter Jona per a reforçar el mig del camp. Però amb Mourad com a única referència ofensiva, l'Alcoià va colpejar per partida doble a l'inici de la segona part i Juli, al 77, va marcar el 3-0 que pareixia definitiu.

Aleshores va arribar la reacció del Múrcia, que mitjançant Xemi va fer perillar la victòria amb dos gols en l'últim tram de partit. El segon d'ells va ser de penal, que tot i que el porter de l'Alcoià José Juan havia parat la segona pena màxima de la nit, l'àrbitre va ordenar repetir el llançament.

Amb el xiulit final l'afició del Collao va respirar i celebrar un triomf memorable, pel fet de jugar amb inferioritat numèrica i per com l'equip valencià havia sabut defensar el marcador a favor. L'Alcoià suma la tercera victòria de la temporada i, amb dotze punts, s'apropa a les posicions que donaran accés al play-off de final de temporada.

Quarta jornada sense perdre del Castelló

El Castelló ha encadenat la quarta jornada sense perdre després d'empatar al Castàlia contra un dels candidats a lluitar per l'ascens a Segona Divisió, el Nàstic de Tarragona (1-1). L'equip de Sergi Escobar s'ha avançat en una primera part en què s'ha mostrat superior, però ha pagat l'expulsió de Dani Torres en la segona.

Les coses se li han posat molt bé als orelluts des de ben prompte en un Castàlia quasi ple en el primer partit sense restriccions des de març de 2020. César Díaz ha inaugurat el marcador en el minut 3 després d'aprofitar un córner botat per Salva Ruiz. El gol li ha fet mal als catalans, que s'han vist superats per l'equip d'Escobar en els primers instants del duel. El Castelló ha pogut, fins i tot, ampliar l'avantatge, però s'ha arribat al descans amb l'1-0.

En la represa, els contratemps han marcat el partit per als locals. Esquerdo, un dels millors en la primera part, ha hagut d'abandonar el terreny de joc lesionat i, poc després, el Castello s'ha quedat en inferioritat numèrica per l'expulsió de Dani Torres. I el Nàstic ha aprofitat l'avinentesa per a empatar mitjançant Édgar. Faltaven encara vint minuts, però els orelluts han pogut aguantar l'empat i sumar almenys un nou punt.

El Vila-real B posa la directa

Ningú pot derrotar el filial groguet. El Vila-real B ha aconseguit la cinquena victòria seguida i la setena en huit partits i referma el lideratge del grup segon. La víctima aquesta vegada ha sigut el Betis Deportivo, que ha venut cara la derrota però ha acabat perdent 1-2, amb un gol visitant a les acaballes del partit.

Arana ha avançat l'equip de Miguel Álvarez a la vora del descans, però els sevillans han aconseguit l'empat a 20 minuts del final. Quan semblava que el partit acabaria amb repartiment de punts, Diego Collado ha donat el triomf als groguets amb un gol en el minut 88.