L'adeu inesperat de Pacheta

El tècnic deixa l'Elx en el millor moment esportiu i després d'aconseguir dos ascensos en tres temporades.

Pacheta, durant l'acte institucional per l'ascens de l'Elx a Primera
Pacheta, durant l'acte institucional per l'ascens de l'Elx a Primera / Manuel Lorenzo (Efe)

Pacheta, que es va fer càrrec del conjunt il·licità al febrer de 2018 i va rellançar un equip que estava alacaigut, ha deixat de ser entrenador de l'Elx. El tècnic que ha aconseguit dos ascensos amb el conjunt franjaverd no serà el preparador de l'Elx en la tornada a Primera.

José Rojo Martín, Pacheta, diu adeu a l'Elx en el millor moment, poc després d'haver guanyat el Girona i aconseguir el que a principi de temporada semblava impossible, l'ascens a Primera. Pacheta va aplegar al club il·licità sense fer soroll, en la recta final de la temporada de 2018, amb l'equip franjaverd en Segona B. El tècnic hi va arribar a finals de febrer i de 17 partits només en va perdre un. L'Elx puja a Segona en el play-off, després d'eliminar el Múrcia, l'Sporting B i el Vila-real B.

Pacheta s'estrena en Segona com a tècnic i amb un pressupost dels més baixos de la categoria. La passada temporada aconsegueix deixar-lo en la posició 11 de la classificació, amb 55 punts.

La campanya actual ha sigut la més destacada del tècnic de Salas de los Infantes. Amb el cinqué pressupost més baix de la categoria, ha aconseguit contra tot pronòstic l'ascens a Primera. Les qualitats de Pacheta es manifesten en l'estratègia i en la manera de portar el grup. L'entrenador ha recuperat futbolistes que no tenien cabuda en altres equips, a més de ser un gran defensor dels joves valors. El creixement amb Pacheta l'han notat jugadors com Gonzalo Villar, ara en la Roma, i el lateral de l'Elx Óscar Gil, convocat per la sub-21.

Pacheta va ser clau en la recuperació de Nino, que travessava un mal moment en el club il·licità. Reuneix les qualitats de tècnic, psicòleg, i un caràcter senzill i afable que aplega a la plantilla. S'havia guanyat l'apreci de l'afició il·licitana, que no entén que se'n vaja.

El canvi de propietari en l'Elx, que ha passat a mans de l'argentí Christian Bragarnik, pot ser la clau perquè abandone l'equip. El tècnic sempre havia somiat entrenar l'Elx en Primera. Un somni que s'ha quedat truncat. Però a Pacheta difícilment l'oblidarà la ciutat d'Elx, perquè hi ha deixat una gran empremta.

També et pot interessar

stats