Kempes, un 'matador' distingit

La Generalitat Valenciana li ha atorgat una de les distincions del Nou d'Octubre

Kempes, distingit per la Generalitat
Kempes, distingit per la Generalitat

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha anunciat que Mario Alberto Kempes ha sigut una de les persones distingides per l'administració en els guardons que s'atorguen cada any el Nou d'Octubre.

Kempes, nascut a la ciutat argentina de Bell Ville l'any 1954, va ser jugador de l'equip de Mestalla durant set temporades en dues etapes diferents entre 1976 i 1984. Allà es va forjar la llegenda d'un jugador que va marcar una època a València i que és considerat com dels millors, sinó el millor, jugador de tots els temps del club.

Durant el seu pas per València, Kempes va guanyar un títol nacional, la Copa del Rei de l'any 1979, i dos títols internacionals, la Recopa d'Europa de l'any 1980 i la Supercopa d'Europa el mateix any.

Amb el València, Kempes va jugar un total de 246 partits en els quals va fer 149 gols, 116 van ser en Lliga. Amb aquests, va aconseguir dos trofeus Ptixitxi en les temporades 76-77 i 77-78. És el tercer màxim golejador de la història del club per darrere de Mundo i de Waldo Machado; i des de 2013 és ambaixador del València CF.

Però el seu llegat és encara més gran amb la seua selecció. Kempes va ser un dels líders de la selecció d'Argentina en el Mundial que va guanyar l'any 1978. De fet va ser el màxim golejador del torneig i juntament amb la seua actuació global de l'any, va ser guardonat amb el premi a millor jugador del món el 1978.

Després d'acomiadar-se definitivament com a jugador del València l'any 1984, Kempes va passar a formar part de l'Hèrcules, on va jugar dues temporades i va marcar 11 gols en 42 partits. L'argentí va deixar el club alacantí quan va baixar a Segona Divisió i se'n va anar a jugar a Àustria, Xile i Indonèsia, on es va retirar a l'edat de 42 anys.

Una vegada va deixar de jugar al futbol, Kempes va provar d'entrenar diversos equips. Però finalment, va deixar les banquetes pels micros, on encara exerceix en l'emissora com a comentarista per a la cadena ESPN.

També et pot interessar

stats