Kempes en À Punt: "Meriton no sap ni que existeix Españeta... no els importa cap cosa"

L'exdavanter del València CF lamenta en el programa ‘Línia de fons’ l'acomiadament fred dels propietaris del club a un dels símbols del valencianisme.

Escolta la intervenció de Mario Kempes en el programa 'Línia de fons'

Alberto Kempes, un dels mites del València Club de Futbol, va compartir aquest dimecres, a la ràdio d'À Punt, la tristesa per la mort del seu amic Bernardo España Edo, 'Españeta', l'històric assistent de l'equip. En la pena del Matador hi ha també un pòsit d'amargura, pel tracte fred i la distància emocional que els propietaris del club han mostrat respecte d'aquest referent, imatge omnipresent del valencianisme en el últims seixanta anys.

"Ells [en referència a Meriton, la firma propietària del club] no saben ni que existeix Españeta, ni Carboni, ni Kempes... no els importa cap cosa", va lamentar el davanter durant la tertúlia de ‘Línia de fons’, el programa que presenta Gustavo Clemente. "Si m'apureu un poc, no sé, ni tans sols, si els importa el València", va dir l'argentí.

Kempes troba a faltar en el projecte esportiu actual la proximitat i la cohesió que aportaven personatges com Españeta. "Abans era un club familiar, les coses podien eixir malament, però quan la gent veia que t'ho deixaves tot tornava l'afecte de l'afició, i el mateix passava al vestuari", recorda. "Bernardo España era una d'eixes persones que, si t’anava malament, et rebia amb un somnriure; i si t'anava bé, amb dos. Sempre tenia un somriure a la cara", va destacar als micròfons d'À Punt.

El decés d'Españeta va reunir en la tertúlia de ‘Línia de fons’ altres figures del valencianisme que compartien un fort vincle amb l'assistent, com Amadeo Carboni, Ricardo Arias o Salva Ballesta. Carboni es va sumar a Kempes en la sorpresa pel fred acomiadament del València a un dels seus referents simbòlics. "Lamente el període, però Españeta es mereix un reconeixement en el futur", va dir l'exlateral valencianista.

També et pot interessar

stats