Kang-in rescata el València (2-1)

El jugador sud-coreà es reivindica i dona tres punts vitals al seu equip.

Kang-in rep les felicitacions pel seu gol salvador
Kang-in rep les felicitacions pel seu gol salvador / Efe

Arribava a Mestalla un Valladolid amb rotacions i aparentment tranquil perquè ja està salvat del descens, almenys de manera virtual. Factors que feien pensar que el València ho tindria més fàcil que en anteriors partits per a acostar-se un poc més a eixe "nou objectiu Europa League" agafat amb pinces. Però de ben poc no ha acabat tot en tragèdia.

Els primers 20 minuts del duel han sigut de tímid domini valencianista, encara que sense ocasions clares. El conjunt de Sergio González, no obstant això, ha sigut el primer que ha mostrat les dents a través de Waldo, que des de la banda esquerra, ha fet traure els reflexos de Jaume Doménech. Tres minuts després, de nou Waldo ha centrat perquè Víctor García cabotejara escorat al segon pal del gat d'Almenara.

I ja se sap, gol fallat, gol encaixat. Al minut 29 ha arribat la resposta del València. Recuperació de pilota, bona combinació en tres tocs i Maxi Gómez marca a plaer després de l'assistència final de Gameiro. Un gol que ha desactivat l'equip castellà durant la resta de la primera part.

Tot un miratge, perquè el conjunt val·lisoletà ha eixit amb un altre aire en la represa. Inclús la fortuna li ha fet l'ullet: al cap de poc de xafar l'herba, el minut 47, una centrada que ha arribat a l'àrea de Jaume de retruc després de rebotar en Florenzi, l'ha transformada el debutant Víctor García, nascut, per cert, a Xeraco. Pilota ploguda, bonic control d'esquena del jove jugador i rematada amb la dreta a la mitja volta per a empatar a un el duel.

El gol del Valladolid, lluny d'esperonar l'equip de Voro, l'ha posat encara més nerviós. Ni els canvis pareixien funcionar. I a partir dels últims 15 minuts del partit ha aparegut el primer heroi valencianista del partit: Jaume, que ha evitat en més d'una ocasió el gol visitant amb intervencions prodigioses. Els aficionats valencianistes s'oloraven el pitjor desenllaç veient el descontrol del seu equip. Però, com són les coses, la pel·lícula ha fet un gir de guió.

Al minut 88, un dels jugadors de refresc, el mateix qui, diuen, ha demanat la seua eixida del club de Mestalla per a la temporada que ve perquè no disposa de minuts, Lee Kang-in, s'ha posat la capa de Superman i s'ha inventat una jugada per a reivindicar-se i convertir-se en el segon salvador de la vesprada. El jugador sud-coreà ha dirigit el baló per la vora de l'àrea i ha colpejat la pilota amb la cama esquerra, un tir sec i ajustat que s'ha colat pel pal dret de Masip. Final i 2-1, resultat enganyós en un partit clau per a les aspiracions valencianistes de cara a la pròxima campanya.

Al remat, el Pisuerga passa per Valladolid, l'Europa League encara té opcions de passar per Mestalla.