Junta General d'Accionistes del València: sense quasi accionistes i marcada per les pèrdues

S'aprovarà també un pressupost de 109,8 milions d'euros per a l'exercici actual, gran part dels quals els financen els drets de televisió (67,9 milions).

La junta s'ha celebrat en l'interior de l'estadi de Mestalla
La junta s'ha celebrat en l'interior de l'estadi de Mestalla / Twitter: @pacopolit

El València CF celebrarà aquest dilluns la Junta General d'Accionistes, una reunió en la qual a penes hi haurà assistents pel fet que es necessiten 5.786 títols per a poder acudir-hi i que estarà marcada pels 45,8 milions d'euros de pèrdues de l'exercici passat, la xifra més alta des que l'inversor Peter Lim és el màxim accionista de l'entitat.

La majoria accionarial de Meriton Holdings, l'empresa de Lim, farà que no siga un problema aprovar uns comptes amb pèrdues que provoquen, segons l'auditor, que el patrimoni net del club se situe per davall de la meitat del capital social, la qual cosa suposaria una causa de dissolució. Una circumstància que s'esquiva en computar els 34,8 milions que ja ha rebut el València del préstec corresponent a l'acord entre el fons CVC i la Lliga.

La mala situació econòmica del club portarà també al fet que es done llum verda a una ‘operació acordió’, una reducció i ampliació del capital de manera simultània per a absorbir part de les pèrdues i augmentar el capital social mitjançant la capitalització de part del deute, en aquest cas, un dels préstecs de Lim a l'entitat.

La junta reelegirà els consellers després dels canvis en l'òrgan d'administració introduïts per Lim a l'agost i que van suposar, entre altres, el retorn a la presidència de Layhoon Chan després de la marxa d'Anil Murthy i el període de l'interí Khojoma Kalimudin i l'entrada en el consell de Kiat Lim, fill de Peter Lim, que està previst que assistisca a la junta.

Malgrat la barrera d'accions que ha imposat Lim, i la legalitat de les quals van avalar els tribunals fa uns mesos, el grup d'oposició Llibertat VCF va anunciar que ha obtingut delegacions perquè sis dels seus membres assistisquen a la junta, en la qual també estaran altres accionistes minoritaris, com el periodista Héctor Gómez.

També et pot interessar

stats