José Rojo, ‘Pacheta’, nou entrenador de l'Osca

L'extècnic de l'Elx torna a la Primera Divisió, després d'ascendir els il·licitans a la categoria.

José Rojo, ‘Pacheta’, nou entrenador de l'Osca
José Rojo, ‘Pacheta’, nou entrenador de l'Osca

José Rojo, Pacheta, és el nou entrenador de la Societat Deportiva Osca fins al final de la temporada. L'extècnic de l'Elx substitueix Michel a la banqueta, destituït després de la derrota contra el Betis, i arriba al club aragonés amb l'objectiu de lluitar per la permanència, ja que l'equip sols ha aconseguit 12 punts després de 18 jornades. Pacheta torna a la Primera Divisió després d'ascendir l'Elx a la categoria en la passada temporada, encara que el van destituir a penes produir-se aquest ascens.

El nou entrenador de l'Osca té una àmplia experiència a nivell nacional i internacional. L'exfutbolista té recorregut en clubs de la màxima categoria, com l'Espanyol i el Numància. De fet, la del club sorià va ser la primera presa de contacte com a tècnic en Primera Divisió, on dirigí l'equip en l'últim tram de la temporada 2008-2009. Posteriorment va enllaçar dues etapes com a entrenador en Segona B, en el Reial Oviedo i en el Cartagena, i després va viure dues experiències en el futbol internacional, primer en el Korona Kielce polonés i després en el Ratchaburi FC tailandés, amb un curs en l'Hèrcules entre ambdues aventures.

De tot el seu bagatge professional destaca l'èxit al davant de l'Elx. En sols tres temporades, entre 2017 i 2020, va ser capaç de dur el quadre il·licità de Segona B a la Lliga Santander, amb un històric play-off coronat a Girona l'estiu passat. Ara bé, el van destituir poc després de l'ascens.

Abelardo torna a l'Alabés

L'entrenador asturià Abelardo ha arribat a un acord amb l'Alabés per a tornar a la banqueta fins al final de la temporada. El tècnic arriba de nou al club que va ser sa casa entre 2017 i 2019 i substitueix Pablo Machín en el càrrec. Amb l'Alabés Abelardo va aconseguir molt bons resultats, fregant la classificació per a Europa i amb rècord de punts de l'equip en una sola volta –32–, on no va perdre a casa.

L'equip basc està fora de la zona de descens, però amb males sensacions. És el setzé classificat, amb 18 punts després de 18 jornades, números perillosos a l'hora d'assegurar la permanència.

Abelardo torna a l'Alabés un any després d'anar-se'n en acabar la temporada 2018-2019. En aquest temps ha entrenat l'Espanyol, on el van destituir setmanes abans que l'equip consumara el descens a Segona, ja amb Rufete a la banqueta. En el conjunt perico Abelardo també va succeir Pablo Machín en el càrrec a la meitat de la temporada.

També et pot interessar

stats