Joan Ribó: “Si el València CF no mou fitxa, passarem a altres nivells”

L'alcalde de la ciutat ha assegurat que la situació “comença a passar de preocupació a indignació”.

L'alcalde de València, Joan Ribó, durant l'entrevista en les Notícies del Matí

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha mostrat la seua preocupació sobre la situació del València CF. Ribó, en una entrevista en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia, ha assegurat que al setembre van demanar al club un pla per a resoldre la finalització del nou estadi i per a construir el poliesportiu per als veïns de Benicalap que es va comprometre a fer.

Ribó ha explicat respecte a això que la situació comença a passar “de preocupació a indignació”, ja que, “el València CF no pot treballar d'aquesta manera com si estiguera en una altra galàxia”. Per eixe motiu, l'alcalde de la ciutat ha sigut clar i ha matisat que si el club no mou fitxa “passarem a altres nivells”. Ribó ha explicat que únicament necessita un signe per part del club que comencen a reiniciar les obres, sense entrar en detalls sobre quan han d'acabar-les.

L'alcalde també ha assegurat que es va sorprendre quan va veure les imatges, exclusives d'À Punt Mèdia, d'uns xiquets dins de l'estadi, fet pel qual veu vital reprendre les obres. “És una imatge perversa, és una imatge molt dolenta per a la ciutat el fet de veure un camp a mig fer”, ha sentenciat.

Hem demanat fer la cavalcada amb llotges

L'alcalde de València també ha parlat sobre altres assumptes que afecten el municipi. Concretament, sobre la pandèmia de coronavirus, Ribó creu que s'han fet les coses el millor possible i que han aconseguit reduir molt més que en altres comunitats i ciutats similars el nombre de casos de contagis. No obstant això, aquest fet ha tingut unes conseqüències més negatives sobre algunes activitats com l'oci nocturn i la restauració del centre, més associada al turisme.

Respecte a la cavalcada de reis, l'edil ha manifestat la seua intenció de fer-la amb unes mesures especials com la col·locació de llotges, aïllant els xiquets; però que l'última paraula sempre serà la de les autoritats sanitàries. “Ho farem si ens ho autoritzen”, ha matisat.

“Corresponsabilització” és la recepta per a la “codecisió”

Joan Ribó creu que els problemes sorgits en el si del govern del Botànic respecte als pressupostos de la Generalitat i les reunions de Ximo Puig amb Toni Cantó, han sigut a causa de decisions preses de manera unilateral. Per això, ha apel·lat a la “codecisió” com a mètode per a aconseguir la “corresponsabilització” dels grups polítics sobre els fets que afecten cada dia a la societat.

En eixe sentit, ha assegurat que tant en l'àmbit estatal, com autonòmic, com municipal, els pressupostos pertanyen als grups que els han votat, fet pel qual s'ha d'arribar a acords per a fer-los més plurals.

En el cas dels pressupostos generals de l'Estat, Ribó s'ha mostrat satisfet pel fet que hi hagen inclòs condonar el deute de la Marina de València i del port de la ciutat, de la mateixa manera que s'havia fet en altres ocasions en altres localitats espanyoles.

També et pot interessar

stats