Joan Laporta: "No podem hipotecar el club per ningú"

El president del FC Barcelona assegura que van rebre una herència nefasta dels comptes que els impedeix renovar Leo Messi

El president del FC Barcelona, Joan Laporta
El president del FC Barcelona, Joan Laporta

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha comparegut en roda de premsa per a explicar els motius pels quals no han pogut signar un nou contracte amb Leo Messi.

En aquest sentit, Laporta ha assegurat que quan va entrar a dirigir de nou el club van rebre una "herència nefasta" pel que fa als comptes, un fet que els ha impedit signar un nou contracte amb l'argentí. El president del Barcelona ha dit que l'operació comportava "una hipoteca per al club" i que no està disposat a fer-ho per ningú, encara que siga el millor jugador del món.

Laporta ha explicat que quan va agafar el club, la massa salarial esportiva representava un 110% dels ingressos totals del club, una situació que no els deixa tindre marge salarial per a inscriure el jugador, perquè "les normes de la lliga espanyola passen per un fair play financer".

Ràtio de massa salarial de 4 a 1

Tot i que Laporta ha assegurat que Leo Messi ha mostrat predisposició per a renovar el seu contracte i que s'ha arribat a diversos acords amb ell, el president del club ha dit que els motius pels quals no s'ha pogut inscriure són purament econòmics.

El dirigent culer ha dit que es va arribar a dos acords amb l'argentí. D'una banda, signar dos anys que es pagarien en cinc; i de l'altra, signar cinc anys, però cap dels dos va poder ser aprovat per la lliga espanyola perquè no respectava el marge del límit salarial.

Aquest marge, segons ha detallat, estava acotat a una ràtio de 4 a 1; el que vol dir que, per exemple, per cada 25 milions de fitxa que volgueren signar, haurien de desfer-se de 100 milions en salaris de jugadors, una situació prou complicada. De fet, Laporta ha dit que sí que van poder arribar a acords amb diversos jugadors per a reduir el seu salari, però que, finalment, la càrrega que s'hauria de reduir és molt elevada. Prova d'això és que, segons ha manifestat, "ni sense Messi" tenen marge salarial.

També et pot interessar

stats