Joan Baptista Planelles, l'heroi de dos ascensos a Primera

El de Borriana és el primer jugador del Castelló internacional amb Espanya

Joan Baptista Planelles, l'heroi de dos ascensos a Primera

Juan Baptista Planelles, nascut a Borriana (Plana Baixa) el 26 de gener de 1951 és, sense dubte, un dels futbolistes més importants de la centenària història del Castelló. Va jugar en l'equip alb-i-negre durant dues etapes (1971-1973 i 1978-1983), en què va disputar vora 200 partits i va marcar 47 gols.

Planelles va liderar l'època daurada del Castelló i va ser l'heroi de dos dels quatre ascensos del club a Primera, el de 1972, després de 25 anys d'espera, i el de 1981. El migcampista de Borriana va marcar en els dos partits, que van suposar pujar a la màxima categoria del futbol estatal. També va comandar l'equip que la temporada 1972-1973 va acabar en cinqué lloc la Lliga i va ser subcampió de la Copa, després de perdre 2-0 en la final contra l'Athletic Club.

El futbolista borrianenc és també el primer jugador de la història del Castelló que es va convertir en internacional amb Espanya. Va debutar el 2 de maig de 1973 en un partit en què la selecció espanyola va perdre 3-2 contra els Països Baixos. Uns altres jugadors que han vestit la camiseta alb-i-negra han jugat amb Espanya, com ara, Manuel Doménech, però en el moment en què va ser citat pel seleccionador no formava part de l'equip de la Plana.

També et pot interessar

stats