Javi Pereira, principal candidat a la banqueta del Llevant

Va ser segon tècnic de Juan Ignacio Martínez la temporada que va classificar el Llevant per a l'Europa League

Javi Pereira durant un entrenament amb el Henan Jianye
Javi Pereira durant un entrenament amb el Henan Jianye

El Llevant ha trobat el tècnic que podria millorar la situació esportiva de l'equip. Es tracta de Javi Pereira, un home que sempre ha estat a l'ombra d'altres entrenadors, però que té una dilatada experiència en les banquetes tant a escala nacional com internacional.

Pereira, de 55 anys, va ser futbolista del Badajoz en la dècada dels 70 i 80, equip on es va retirar l'any 1984. Des d'aleshores no ha abandonat l'esport i s'ha dedicat a entrenar en diferents categories del futbol espanyol i després de fora d'Espanya.

En el futbol nacional va començar com a segon de Juan Ignacio Martínez (JIM) en el Badajoz i el Don Benito, sense sort. La temporada 2009-2010, l'Alabés, li va confiar la banqueta vitoriana per a intentar tornar l'equip a Primera Divisió. Pereira només va durar sis mesos, i el 31 de gener el van acomiadar i Miguel Ángel Álvarez Tomé el va substituir.

A partir d'aquell moment va tornar a ser segon entrenador de JIM. Primer en el Cartagena i després en el Llevant, equip que van aconseguir classificar, en la millor temporada històrica dels granota, per a l'Europa League.

L'any 2014, JIM i Pereira separaren els seus camins i l'extremeny se'n va anar a la segona divisió anglesa on va alternar treballs com a segon entrenador d'Óscar García Junyent i Slavisa Jokanovic en el Watford i el Fulham amb un breu pas per la lliga israeliana.

Però la seua aventura en les banquetes internacionals també l'ha dut a entrenar a la Xina. Primer com a segon entrenador del Chongqing Lifan a les ordes de Jordi Cruyff; i després, des de 2020, com a primer entrenador del Henan Jianye.

Ara, la seua experiència el podria dur de nou a Europa i a un equip que guarda molt bons records de l'entrenador extremeny.

També et pot interessar

stats