El Japó, la selecció que vol consagrar la seua maduresa

El combinat nipó es juga passar a huitens de final per quarta vegada en la història i en seria la segona consecutiva

El jugador del Japó, Takumi Minamino
El jugador del Japó, Takumi Minamino

La selecció espanyola juga dijous l'últim partit de la fase de grups contra la selecció del Japó. Un partit amb què encara no té matemàticament assegurada la classificació, però només una desfeta ho evitaria.

Davant tindrà un combinat que ha demostrat, en aquesta competició, la maduresa d'un país que, fins a l'any 1998, no s'havia classificat mai per a un Mundial. Des d'aleshores, ja en són set de consecutius, en els quals el millor resultat han sigut uns huitens de final en tres ocasions i mai consecutives. L'última va ser en l'anterior mundial, el de Rússia, on va caure per 3-2 contra Bèlgica en un partit que es va resoldre en el temps de descompte amb un gol de Chadli.

Ara, el Japó arriba al tercer partit amb totes les opcions de classificar intactes. L'alegria de la sorprenent victòria contra Alemanya en el primer partit del grup va ser contrarestada per la derrota contra Costa Rica en el segon partit. La diferència de gols el situen, ara mateix, en la segona posició, però una derrota contra Espanya i una victòria d'Alemanya contra Costa Rica el tornaria a deixar fora dels huitens.

Minamino, l'estrela que guia el Japó

La selecció del Japó té gran quantitat de jugadors participant en lligues europees. Tot i que no té jugadors considerats grans estreles mundials, sí que aporta al Mundial futbolistes amb experiència i molta qualitat.

L'exemple el tenim amb Take Kubo. L'exfutbolista del Reial Madrid o del Vila-real, entre altres, i que actualment juga en la Reial Societat, és un dels jugadors de futur que aporta la selecció.

Però la gran estrela consolidada de l'equip nipó és Takumi Minamino. L'extrem de 27 anys, a hores d'ara en les files del Mònaco, ha jugat en equips com el Red Bull Salzburg o el Liverpool, on no es va poder fer amb un lloc fix en l'hàbil onze del club anglés, però on va deixar detalls del bon jugador que és.

4-2-3-1, la tàctica preferida per Moriyasu

Hajime Moriyasu és l'entrenador del Japó des del 2018. El tècnic es va fer càrrec de l'equip després del Mundial de Rússia i ha dirigit l'equip en fins a 60 ocasions, en què ha aconseguit 40 victòries, huit empats i dotze derrotes.

Moriyasu acostuma a jugar un joc vistós, però compensat amb un 4-2-3-1 i un jugador de qualitat que participe d'enllaç entre el mig del camp i la davantera. El tècnic demana profunditat i molts centres a l'àrea als jugadors per a aprofitar les internades del davanter o dels jugadors que arriben des de la segona línia.

Amb totes aquestes circumstàncies i la situació actual del combinat, s'haurà de veure com actua el tècnic en el partit contra Espanya.

També et pot interessar

stats