Jake Daniels, primer jugador que es declara homosexual a Anglaterra en 30 anys

Juga en el Blackpool de la Segona Divisió anglesa

El jugador del Blackpool, Jake Daniels
El jugador del Blackpool, Jake Daniels

Jake Daniels, davanter del Blackpool anglés, es va convertir aquest dilluns en el primer futbolista professional que ha declarat obertament que és homosexual a Anglaterra en les últimes tres dècades.

El jugador, que amb 17 anys va signar el seu primer contracte el febrer passat, va afirmar a la cadena Sky News que "aquest era el moment adequat per a fer-ho" i va agrair el suport que ha rebut del club i els seus companys.

"Durant molt de temps vaig pensar que hauria d'amagar la veritat perquè volia ser, i de fet ara ho soc, futbolista professional. Em preguntava a mi mateix si no hauria d'esperar a retirar-me per a eixir de l'armari, perquè cap altre futbolista professional ací n'ha eixit", va explicar Daniels.

Abans que ell, el 1990, Justin Fashanu, futbolista del Norwich i el Manchester City, entre altres equips, va admetre en exclusiva al tabloide The Sun que era gai després d'assabentar-se que un diari estava a punt de publicar-ho.

Daniels va afirmar aquest dilluns que després d'"haver-ho estat pensant durant molt de temps", ha decidit que vol "ser lliure" i que la gent conega el seu "jo real".

"Des que li ho he contat a la meua família, al meu club iaels meus companys, el període de pegar-li massa voltes i d'estrés s'ha evaporat. Estava afectant la meua salut mental. Ara simplement em sent confiat i feliç de ser finalment jo mateix", va relatar.

"Els meus companys d'equip han sigut un gran suport, tots m'han donat suport. Han fet a muntó preguntes, han estat molt interessats i la seua reacció ha sigut fantàstica. És el millor que podria haver desitjat", va afegir el futbolista.

El jugador va admetre que l'homosexualitat és encara un "tabú" en els vestidors professionals. "Per descomptat, soc conscient que hi haurà una reacció a això i que en part serà homòfoba, potser en algun estadi o en les xarxes socials. És un objectiu fàcil", va sostindre.

També et pot interessar

stats