L'Hèrcules aprofita l'empat entre l'Intercity i La Nucia per a situar-se líder

L'equip alacantí ha aconseguit la sisena victòria seguida i assalta el primer lloc per primera vegada en la temporada

Intercity - La Nucia

Els dos líders fins ara del grup cinqué de la Segona RFEF, l'Intercity i La Nucia, han empatat a l'estadi Manolo Macià de Santa Pola, i l'Hèrcules no ha desaprofitat l'ocasió per a situar-se al capdavant de la taula per primera vegada en tota la temporada.

L'Hèrcules ha aconseguit la sisena victòria consecutiva en la Lliga, en imposar-se al cuer, el Marchamalo, per 0-1. Un gol de Diego Jiménez en l'equador de la primera part ha sigut suficient perquè els alacantins sumen els tres punts.

La victòria ha sigut més treballada del que es podia pensar, ja que l'equip entrenat per Sergio Mora s'ha quedat amb un futbolista menys a penes començar la segona part per l'expulsió de Carlos David per doble groga. L'Hèrcules ha sabut patir per a mantindre l'avantatge i les forces s'han igualat quinze minuts abans del final amb l'expulsió del local Pablo Muñoz.

Taules en el derbi entre l'Intercity i la Nucia

Els dos equips arribaven al duel amb una ratxa d'imbatibilitat: cinc partits sense perdre portava la Nucia i catorze l'Intercity, des que va perdre en el derbi de la ciutat d'Alacant contra l'Hèrcules.

Les baixes per lesió i Covid l'equip alacantí han suposat un seriós contratemps per a l'equip que entrena Gustavo Siviero. També tenia baixes, dues per Covid, el conjunt del Camilo Cano, però el seu entrenador, César Ferrando, va recordar que "mai ens hem queixat per les baixes, tinguem les que tinguem".

La Nucia s'ha avançat en el marcador en el minut 23 de joc gràcies a un gol de Borja Calvo, així i tot, l'expulsió per roja directa de Mariano ha fet que els de Siviero jugaren amb superioritat numèrica durant vint minuts. El fet ha provocat l'ofensiva de l'Intercity, que ha aconseguit l'empat en el minut 83 amb un gol de Viguera.

Els encara líders de la competició queden a l'espera del partit que l'Hèrcules juga aquesta vesprada contra el Marchamalo, cuer de la competició. En cas de no que no guanyen els alacantins, el títol de campió d'hivern seria per a la Nucia per la millor diferència de gols: 23 a favor i 8 en contra, pels 24 a favor i 10 en contra de l'Intercity.

L'Alzira s'emporta el derbi contra l'Atlètic Llevant

La jornada 17 en el grup cinqué de Segona RFEF ens ha deixat un altre derbi, el que han disputat al Luis Suñer Picó l'Alzira i l'Atlètic Llevant. La victòria ha sigut per a l'equip local, que es consolida en el cinqué lloc de la classificació, una plaça que li dona accés a jugar el play-off d'ascens a Primera RFEF.

La igualtat ha sigut la tònica d'un partit que s'ha decidit amb un solitari gol de Lado en el minut 56. El filial granota ha intentat sumar almenys un punt, però se n'ha anat de buit d'Alzira per la falta d'encert de cara a porteria. La derrota deixa l'Atlètic Llevant només un punt per damunt de la zona de play-off de descens a Tercera RFEF.

L'Eldenc deixa escapar el triomf al final

L'Eldenc ha sumat un punt en la visita al Recreativo Granada (1-1), però se'n va amb mal sabor de boca de terres andaluses, ja que els locals han aconseguit igualar el duel en els instants finals. Albert Ramis ha avançat els visitants en el minut 56, i quan els d'Elda ja assaborien la victòria, ha arribat el gol de l'empat. Amb aquest resultat, l'Eldenc es manté en sisé lloc, a dos punts de la zona de play-off d'ascens.