Suspesa la primera jornada de la Lliga F

Les àrbitres no s'han presentat als partits perquè estan en vaga indefinida per a reclamar una millora de les condicions laborals

Suspesa la primera jornada de la Lliga F
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
09 de setembre 2022 - 10:50 Actualitzat: 10 de setembre 2022 - 20:17

La nova Lliga F ha tingut un inici de temporada convuls. O millor dit, no ha arribat ni a començar. La primera jornada de la competició ha quedat ajornada després que les àrbitres no s'han presentat als primers partits previstos, que s'havien de jugar aquest dissabte a les 12:00 hores, l'Atlètic de Madrid-Reial Societat i l'Alhama-Madrid CFF. El motiu que hi ha darrere de la incompareixença és la vaga indefinida del col·lectiu arbitral, que reclama una millora de les condicions laborals. Un nou episodi de l'enèsim conflicte entre la RFEF i la Lliga, que ja va retardar el sorteig del calendari dues setmanes.

Les àrbitres ja van anunciar dijous la intenció de no xiular cap partit, però aquest divendres hi va haver una reunió amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), la Lliga Professional de Futbol Femení (LPFF) i el Consell Superior d'Esports. La trobada, que va durar més d'una hora, va acabar sense acord i es va decidir mantindre la vaga indefinida. "Per a fer història cal estar unides i aguantar el que faça falta; com si no hi ha lliga en tot l'any", van assegurar. Dilluns compareixeran en roda de premsa per a explicar la seua posició.

Per la seua banda, la LPFF ja va assegurar que els equips es presentarien als estadis a l'hora corresponent i així ha sigut. Però els partits no s'han pogut jugar per la incompareixença arbitral. Per tant, tal com va advertir, presentarà "les corresponents denúncies disciplinàries per a sol·licitar que s'adopten les mesures sancionadores corresponents a un incompliment tan greu, incloent la inhabilitació". 

Les àrbitres i les àrbitres assistents han decidit no dirigir cap partit per les condicions d'indefinició de la seua situació laboral i econòmica. "En el context d'una nova competició professional considerem que l'arbitratge femení ha de tindre unes condicions mínimes per a l'exercici de la nostra activitat dins de la competició professional. No és concebible que l'estament arbitral siga l'únic que quede al marge d'un creixement que considerem tant just com necessari", asseguren en un comunicat difós per la RFEF.

La LPFF ha respost aquest comunicat acusant el president de la RFEF, Luis Rubiales, de mentider. Segons expliquen, l'estament arbitral està sent enganyat pel màxim responsable federatiu, que no els ha informat sobre les reunions que estan mantenint els dos organismes sobre aquesta qüestió. A més, la LPFF assegura que va proposar a la RFEF quadruplicar el salari de les àrbitres i encara no han rebut cap resposta.

La Primera Divisió femenina tornarà a comptar aquesta temporada amb tres equips valencians, el Llevant, el Vila-real i el València, que hauran d'esperar per a debutar en la competició.

També et pot interessar

stats