Ilaix Moriba, un jove amb només 319 minuts jugats aquesta temporada

El jugador va fitxar pel Leipzig després d'abandonar el Barça gratis

Ilaix Moriba, recanvi de Daniel Wass en el València
Ilaix Moriba, durant un dels pocs partits que ha disputat amb el Leipzig alemany.

El València ha fet oficial la incorporació, com a cedit, del centrecampista guineà Ilaix Moriba, que torna a Espanya després que el jugador abandonara el FC Barcelona el passat juny per a recalar en les files del Leipzig alemany.

Tot i ser un dels jugadors joves que més promet per a convertir-se en una estrela mundial en els pròxims anys, el que és ben cert és que aquesta temporada no està gaudint de molts minuts. De fet, en total, i comptant amb els partits de la seua selecció en la Copa d'Àfrica, Moriba només ha disputat 319 minuts oficials, repartits en 9 partits. D'aquests, 219 han sigut en la competició de seleccions, en la qual Guinea ja està eliminada, però on ha brillat en la fase de grups, i la resta repartits en eixides des de la banqueta en diversos partits de lliga, Champions i copa d'Alemanya. De fet, inclús contra un equip de quarta categoria d'Alemanya com el Babelsberg amb quel qual es va enfrontar en aquesta competició, va ser suplent i va jugar els últims deu minuts de partit.

Tot això ha repercutit negativament en el seu valor de mercat. Quan va abandonar el Barça, Moriba costava uns 25 milions d'euros, segons el portal Transfermarkt, però ara, atesa la seua situació, el seu valor ha baixat fins als 20 milions.

Moriba juga en la posició de migccampista. Amb el seu físic portentós d'1,85 metres, pot fer a la perfecció tasques de destrucció jugant de pivot defensiu. No obstant això, Moriba també destaca pel seu recorregut. És un jugador que pot unir-se a l'atac fàcilment i té capacitat d'associació, qualitats que ja va deixar veure en el seu pas per l'equip català.

Amb Bordalás, en el València, el jugador supliria la baixa deixada en el mig del camp per Daniel Wass i podria debutar contra el Cadis, en la Copa del Rei.

També et pot interessar

stats