Guedes se supera en Lliga amb un però

L'atacant portugués ja suma més gols en Lliga que en qualsevol altre any, però contra equips de segona línia

El portugués del València CF, Gonçalo Guedes
El portugués del València CF, Gonçalo Guedes

Amb el gran partit que va quallar el dilluns passat, Gonçalo Guedes ha superat els registres golejadors en lliga de qualsevol altre any des que està al València CF, i això sense haver superat l'equador de la temporada. Un doblet contra el Llevant que, sumat al gol de la setmana anterior contra l'Elx, ja el fa acumular un total de sis gols. Els altres tres, contra l'Alabés i l'Osasuna, en les jornades 3 i 4, i contra el Mallorca en la jornada 10.

Aquesta dada destaca pel fet que Guedes mai havia superat els cinc gols en lliga. De fet, des que va arribar en la temporada 17-18, ha finalitzat el campionat regular amb cinc gols en fins a tres ocasions; en la temporada del debut, la 18-19 i la 20-21.

A més, amb aquests sis gols, està a només dos d'igualar el rècord de gols entre totes les competicions d'una temporada, que actualment està situat en huit en la 18-19, quan el València va arribar a semifinals d'Europa League.

Però aquesta estadística golejadora té un però: tots els gols que ha marcat aquesta temporada han sigut contra equips que, en aquell moment, ocupaven posicions inferiors al desé classificat de la taula. De fet, l'Osasuna, que ara mateix ocupa la dècima posició, va finalitzar la jornada 4, en què van jugar, en el dotzé lloc. Una situació que fa reflexionar sobre la seua aportació estadística en partits importants.

Però la cosa no queda ací. Pel que fa a l'apartat d'assistències, el portugués n'acumula quatre aquesta temporada 21-22. I com en els gols, tampoc han sigut contra equips grans. Únicament l'excepció del partit contra l'Atlètic de Madrid, en què el València va fer l'empat a 3 en el 96 després d'una centrada de falta de Guedes que va rematar Hugo Duro.

També et pot interessar

stats