Guedes llança el València amb dos gols de crac

El València ha guanyat 1-2 el Betis amb dos gols de Guedes. El València continua en la batalla per la Champions i es posa a només dos punts del Getafe

Guedes ha marcat el primer gol un minut abans d'acabar la primera part

El València ha aconseguit una valuosa victòria al Benito Villamarín en guanyar 1-2 el Betis. L’autèntic heroi del partit ha sigut Gonçalo Guedes amb dos gols de crac. El primer, al minut 44 de la primera part, i el segon tot just començar la represa. El primer gol del portugués ha sigut unes delicatessen. Ha driblat un defensa, ha anat col·locant-se el baló mentre corria cap a la zona central de l'àrea i ha disparat un míssil ajustat a l'esquadra de Pau López. El València no havia disparat amb perill en tota la primera part i una genialitat del portugués el posava per davant. Marcelino ha saltat de la banqueta per a celebrar el gol i el Villamarín ha emmudit. El tècnic asturià tornava a guanyar la partida a Quique Setién, que havia preparat els seus per a atacar sense descans, cosa que han fet durant els primers 45 minuts, però sense cap premi. El Betis no té atac i, tot i omplir-se de baló, només ha tingut una ocasió clara de gol als primers cinc minuts. Un tir de Neto que ha colpejat el pal de la porteria valencianista

Guedes ha sigut l'heroi i Rodrigo ha sigut expulsat

En la segona part el València ha eixit a tancar el partit aprofitant els nombrosos espais que li han deixat els sevillans. Guedes ha rebut còmodament un baló a la línia central de l'àrea i ha armat una canonada amb la seua dreta que ha tornat a sorprendre el porter bètic. Una errada greu de la defensa, que ha deixat disparar el portugués sense cap oposició. Però també un gol de crac. El portugués està en forma i ha posat tota la carn a la graella conscient del que es jugava el seu equip.

Tot el contrari ha passat amb Rodrigo. Ha entrat en la primera part en substitució de Txérixev, que s'ha lesionat en una carrera. Això ha fet que l'hispanobrasiler s'haja col·locat en la punta, al costat de Mina, variant l'esquema que havia previst Marcelino al principi. El tècnic havia posat Guedes en punta i amb el canvi l'ha desplaçat com a lateral. A la fi, un encert perquè s'ha mogut amb molta més llibertat.

L'altra cara de la moneda ha sigut Rodrigo, que ha comés dues faltes innecessàries. Totes dues castigades amb targeta roja i motiu d'expulsió. Més inexplicable ha sigut la segona acció de targeta quan cinc minuts abans, al minut 77, Lo Celso havia posat l'1-2 en el marcador en transformar un penal. Gabriel Paulista havia tocat el baló amb el braç i havia originat la pena màxima. Amb un marcador ajustat i un jugador menys, el València ha patit. Gameiro ha pogut marcar en una escapada, però els de Quique Setién han tingut algunes oportunitats per a empatar. Neto, molt segur, ho ha impedit.

El València està ja cinqué, una posició que ha guanyat al Sevilla i només a dos punts del Getafe, que ocupa la quarta posició i lloc Champions. Els de Marcelino jugaran divendres com a visitants contra l'Atlètic de Madrid. Rodrigo serà una baixa essencial per a un equip que necessita punts.