"Guanyar i guanyar, i tornar a guanyar"

Finalitzats els compromisos de les seleccions, els equips de primera recuperen la normalitat per a afrontar amb garanties el tram final de la Lliga.

El porter del València C. F., Neto, en acció
El porter del València C. F., Neto, en acció / EFE.
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Ricard Cobo del Prado
07 d'abril 2018 - 12:12

Va ser Luis Aragonés qui va dir que allò clau en el campionat nacional de lliga eren les últimes deu jornades. Va ser una més de les moltes sentències que El Savi d'Hortaleza va regalar al món del futbol i que hem adoptat també els mitjans de comunicació.

Aragonés feia referència al fet que en aquest període de temps els equips poden abastar el cel o ser condemnats als inferns. Si fem cas a Zapatones, des de fa una jornada ens trobem en la recta final del campionat on les victòries i les errades agafen una dimensió i una trascendència molt especial.

El FC Barcelona s'encamina fermament cap a la conquesta del títol de la Lliga. Els de Valverde presenten xifres de rècord. Lideren la classificació amb 75 punts, amb 23 victòries, 6 empats, i encara es mantenen invictes. Són, a més, finalistes de la Copa i quartfinalistes en la Lliga de Campions on s'hauran d'enfrontar a la Roma. Dissabte visiten el Sevilla (20.45 h). Els blaugrana estan 11 punts per davant del segon classificat, l'Atlètic de Madrid. Els matalafers, que reben diumenge el Deportivo (20.45 h), es mantenen vius a l'Europa League però en Lliga no tenen cap altre objectiu que mantindre el segon lloc i, clar, quedar per davant del Reial Madrid, que tenen a quatre punts. Els de Zidane fa temps que digueren adéu al tren de la Lliga, però han recuperat la seua millor versió en la màxima competició continental. En els quarts de final de la Lliga de Campions reeditaran la final de la temporada passada amb la Juventus. Dissabte visiten Las Palmas (1830 h). A només un punt dels madridistes es troba el renovat València de Marcelino, que vol confirmar la bona ratxa i garantir com més ràpid millor la seua classificació per a la Champions. El pròxim examen dels de Mestalla serà diumenge contra el Leganés a Butarque (16.15 h).

A 12 punts dels de Mestalla es troba el Vila-real CF. En la pròxima jornada, Samu Castillejo i Javi Calleja es retrobaran amb el seu exequip i cuer de Primera, el Màlaga CF. Serà diumenge (18.30 h) a La Rosaleda. El conjunt groguet mantindrà en aquest tram final del campionat un duel molt atractiu amb el Sevilla FC, 2 punts per davall del submarí, i amb el Girona FC, a quatre punts dels de Calleja. Víctima del seu èxit, el Sevilla FC ha de fer front a tres partits més que els groguets en el mes d'abril i els tres de molta exigència: l'eliminatòria dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el Bayern de Munic i la final de la Copa del Rei amb el FC Barcelona. Entre una competició i l'altra, els andalusos hauran de rebre, a més, el submarí al Sánchez Pizjuán. Serà el 14 d'abril.

El Girona FC és, sense cap dubte, l'equip revelació de la temporada. Els de Pablo Machín reben dissabte, a les 13.00 h, un vell conegut en Primera i en Segona, el renascut Llevant UE. Un compromís molt complicat per als de Paco López que, no obstant això, compta els partits per victòries. Els granota tenen un cordó sanitari de 4 punts respecte de la UE Las Palmas i l'infern dels llocs de descens. Els d'Orriols somien a assolir la màgica xifra de tres victòries consecutives en la divisió d'honor del futbol espanyol. És aquest un fet que no es produeix des de la temporada 2012/2013. Amb Juan Ignacio Martínez a la banqueta, de la jornada sis a la nou, el Llevant UE es va desfer del València CF, del Getafe i del Granada CF. El Llevant UE es manté a 7 punts del RCE Deportivo de la Corunya i a 14 del Màlaga CF, pràcticament descartat.

En finalitzar els compromisos internacionals, els equips recuperen la normalitat per a centrar-se en aquestes últimes jornades en què, tornant a citar el gran Luis Aragonés, només valdrà: "Guanyar i guanyar, i tornar a guanyar; i guanyar i guanyar... això és el futbol".

També et pot interessar

stats