Grup complicat per a Espanya en l'Eurocopa 2022

En les seues últimes dues participacions, les de Jorge Vilda van ser eliminades en els quarts de final

Calendari de partits de la fase de grups de l'Eurocopa 2022
Calendari de partits de la fase de grups de l'Eurocopa 2022 / RFEF

La selecció espanyola de futbol ha quedat enquadrada en el grup B de l'Eurocopa femenina 2022, que es disputarà a Anglaterra, i s'enfrontarà a Alemanya, Dinamarca i Finlàndia.

En el sorteig, celebrat aquest dijous a Manchester, ciutat que albergarà el partit inaugural a Old Trafford entre Anglaterra i Àustria, l'exjugador del València, Juan Mata, ha tret la bola del combinat de Jorge Vilda, que estava en el bombo dos del sorteig.

En la fase de grups s'enfrontaran a Alemanya, campiona en huit ocasions del torneig; Dinamarca, subcampió de la passada edició, i Finlàndia, semifinalista en 2005.

El torneig estava originalment organitzat per a disputar-se l'estiu de 2021, quatre anys després de l'edició a Holanda, però a causa del retard un any de l'Eurocopa masculina i dels Jocs Olímpics, es va ajornar a 2022.

En les seues últimes participacions, Espanya va ser eliminada en els quarts de final de l'Eurocopa de Suècia en 2013 i de la d'Holanda en 2017, mentre que en els Mundials no va passar de la fase de grups al Canadà 2015 i es va quedar en huitens de final a França 2019.

Grups de l'Eurocopa 2022:

  • Grup A: Anglaterra, Noruega, Àustria i Irlanda del Nord.
  • Grup B: Alemanya, Espanya, Dinamarca i Finlàndia.
  • Grup C: Holanda, Suècia, Suïssa i Rússia.
  • Grup D: França, Itàlia, Bèlgica i Islàndia.

També et pot interessar

stats