Granada-València: adeu a un 2020 amb dinàmiques oposades

L'equip de Javi Gracia està a només un punt del descens i no guanya des de fa sis jornades.

Els jugadors del València celebren un gol al Camp Nou
Els jugadors del València celebren un gol al Camp Nou / Efe

El València tanca aquest dimecres a Granada un any 2020 que ha sigut gloriós per als andalusos però convuls per als de Mestalla, pels problemes institucionals i la irregularitat quant a resultats.

L'equip de Javi Gracia fa sis jornades que no guanya, ha sumat només quatre punts dels últims díhuit en joc i, en l'últim partit, va perdre contra el Sevilla a Mestalla. Aquestes xifres l'han abocat a la zona baixa de la taula: està a només un punt del descens.

A més, la lesió de Gabriel Paulista en el partit contra els andalusos introdueix un nou factor d'inestabilitat en la defensa valencianista. Gracia també haurà de buscar un substitut davant de la baixa al centre del camp d'Uros Racic, que encara no s'ha recuperat de l'episodi de vertigen.

El Granada, seté amb 21 punts, cinc més que els blanc-i-negres, vol acomiadar l'any al seu estadi amb un triomf que li permeta continuar augmentant l'avantatge sobre la zona baixa de la classificació. Guanyar suposaria per a l'equip que dirigeix Diego Martínez posar la guinda a un sensacional 2020, en el qual va aconseguir les semifinals de la Copa del Rei i es va classificar per a l'Europa League per primera vegada en la història.

L'escenari del partit, el Nou Los Cármenes, li va bé al València: ha puntuat en les set visites que ha fet al Granada en Lliga en el segle XXI, totes en l'última dècada. Només hi va perdre la temporada passada en Copa del Rei (2-1). No obstant això, Javi Gracia no coneix la victòria en aquest estadi ni ha pogut marcar en les tres visites com a tècnic de l'Osasuna i del Màlaga.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 17:00 hores, amb Jordi Sanchis, la narració de Fermín Rodríguez i els comentaris de Jorge López.

També et pot interessar

stats