El Granada s'emporta els tres punts del Martínez Valero (0-1)

Els d'Almirón no han pogut neutralitzar el gol inicial de Luis Suárez contra un equip molt ordenat.

Lucas Boyé i Fidel es lamenten després del gol del Granada
Lucas Boyé i Fidel es lamenten després del gol del Granada / Ramón (Efe)

Els andalusos s'han posat el vestit de l'Elx, especialment en la segona meitat, i han aplicat un sistema defensiu ultraordenat i físic que ha impedit que, tot i l'espenta dels il·licitans, els davanters franjaverds s'acostaren a la porta de Rui Silva. L'equip franjaverd ho ha intentat de totes les maneres i s'ha mostrat més decidit i atrevit en atac que en setmanes anteriors, però res han pogut fer per doblegar els de Diego Martínez, que feia cinc jornades que no guanyaven i que venien de jugar en Europa League en sessió intersetmanal. Al final, 0-1 i els il·licitans acumulen sis jornades sense guanyar.

El Granada no perdia el temps i apostava fort en l'atac des del primer instant. I així, a la treta d'un córner de Milla, Yangel Herrera engaltava a boca de canó. Badia la treia amb el peu com si un porter d'handbol es tractara.

Verdú tenia la primera gran ocasió il·licitana, però el seu xut potent i ajustat amb la cama esquerra i de volea, era blocat pel porter Silva. Grandíssima ocasió per al capità de l'Elx.

En el 25, una cavalcada made in Josan acabava en córner en rebutjar un defensa andalús el xut que anava dins. Sense dubte, aquest Elx demostrava que ja no es conformava amb els ja habituals empats al Martínez Valero.

El gol

Quatre minuts abans del final arribava el 0 a 1, un vertader colp per a l'equip d'Almirón. Incursió per banda dreta de Machís que dribla Marcone, centra al punt de penal on apareix Luis Suárez, per a sense pensar-ho, afusellar Badia ajustat al primer pal i a una velocitat de mil dimonis. Amb aquest fort contratemps. s'arribava al descans. Quedaven minuts per davant, però el Granada rendibilitzaria el seu gol.

Miño i Guti entraven en la represa per a aportar més presència al mig del camp i li donaven més llibertat a Josan i FIdel perquè crearen per les bandes.

L'Elx, per la força, feia un pas avant i el Granada aprofitava els espais per a arribar amb perill a la porta de Badia en contracolps orquestrats per Milla, el colombià Suárez i Roberto Soldado, que en el 60 tenia una bona opció que rebutjava amb el cos de Miño. Els atacants nassarites demanaren penal en aquesta acció.

Lucas Boyé era l'home més ofensiu de l'Elx, però les seues carreres acabaven en res. Diego González es jugava el penal trabant Machís a escassos centímetres del balcó de l'àrea, però Soldado desaprofitava la falta directa estavellant el baló en la tanca. Verdú salvava, sobre la línia i amb una volea impossible, el retruc de la jugada anterior.

En els últims minuts, l'Elx ho ha intentat de totes les maneres, però l'orde defensiu granadí ha estat infranquejable. Segona derrota de la temporada dels d'Almirón al Martínez Valero.