Els gols d'Ekambi i Bacca deixen viu el Villarreal en la Copa (2-2)

El conjunt groguet supera un 0-2 advers i Vicent Iborra debuta en la segona part.

Els gols d\'Ekambi i Bacca deixen viu el Villarreal en la Copa (2-2)

Luis García s'ha decidit per un onze inicial amb nou variacions respecte al que s'enfrontà a l'Osca en la Lliga. Descans per als titulars i ullet cap a la Lliga. La Copa il·lusiona, però la Lliga i la situació en la zona de descens preocupen. Tampoc Vicent Iborra ha sigut titular. Amb només un entrenament, a pesar que disposava de la transferència internacional del seu traspàs, ha ocupat lloc a la banqueta, amb altres pesos pesats de la plantilla, com són Pablo Fornals, Víctor Ruíz, Samu i Gerard López.

Partit igualat d'inici, amb una aproximació perillosa de Toko Ekambi, que no ha sabut armar la cama després d'un bon control a passada d'Alfonso Pedraza, i dues ocasions més perilloses de l'Espanyol, amb més intenció en la possessió de baló, una marca del seu tècnic, l'exgranota Rubi. Sobretot perillós un llançament d'Álex López des de la frontal, que ix fregant el pal, i una cabotada d'Óscar Duarte, amb més intenció que perill real.

Amb més baló, una pressió alta i poca resposta grogueta, el gol de l'Espanyol era qüestió de temps. Així ha passat amb una pèrdua en l'eixida de baló del conjunt groguet, que arriba a Sergi Darder, que, des de fora de l'àrea, bat amb xut encreuat Andrés Fernández. El gol ha encoratjat l'equip de Luis García, que ha tancat l'Espanyol al seu camp, i ha tingut una ocasió clara, amb una rematada de cap d'Álvaro que Roberto trau amb dificultat.

Però el Villarreal CF no ha tingut continuïtat en el joc i l'Espanyol ha tornat a dominar el joc, i fins i tot ha pogut ampliar l'avantatge, amb dues ocasions més de Sergi Darder i una altra, la més clara, d'Óscar Duarte, que afortunadament han trobat en Andrés Fernández la resposta per a evitar un resultat advers.

Penal a Bacca sense xiular

Munuera Montero i el VAR han tornat a ser protagonistes, també en la jornada de Copa. L'àrbitre del Bernabéu diumenge ha tornat a menjar-se un nou penal, en aquesta ocasió fet a Carlos Bacca, quan es disposava a controlar un baló dins de l'àrea.

Toko Ekambi, molt actiu en els primers minuts, ha tingut un parell d'ocasions clares, que no han sigut efectives. El davanter camerunés nascut a França també ha tingut l'empat en el minut 60 després d'una gran jugada de Raba, la passada del qual l'ha treta un jugador periquito avançant-se a Ekambi quan es disposava a marcar a porta buida.

Debut d'Iborra a l'Estadi de la Ceràmica

Vicent Iborra ha debutat amb el Villareal CF entrant per Santi Cáseres en el minut 65. Poc després Pablo Fornals feia el mateix amb Raba, el jugador del planter que ha estat molt actiu en l'inici de la segona part. A penes entrar, Fornals li ha donat un baló franc a Carlos Bacca, que, dins de l'àrea, no ha pogut superar Roberto.

La jugada següent ha sigut la del segon gol de l'Espanyol. Álex López ha trencat la línia defensiva després d'una centrada de Roberto Rosales. La defensa no ajusta la seua línia i, a pesar que en un principi ha semblat de fora de joc, finalment el gol ha pujat al marcador.

El Villarreal CF no s'ha afonat i ha buscat un gol que li permetera posar-se en l'eliminatòria. Alfonso Pedraza ha sigut el jugador clau dels de Luis García en la segona part. La seua verticalitat ha ocasionat les millors possibilitats ofensives i, així, en el minut 84, una centrada ha permés a Toko Ekambi fer l'1 a 2 amb una gran rematada de cap.

Bacca, empat 'in extremis'

El joc de bandes del Villarreal CF ha sigut clau en la reacció grogueta. En el minut 89, una internada de Miguelón per la banda dreta ha acabat amb una centrada del lateral que el colombià Carlos Bacca ha cabotejat a la xarxa, fent justícia a la bona segona part del conjunt groguet, que haurà de confirmar la remuntada en la tornada de dijous pròxim, 17 de gener, a l'Estadi Cornellà-el Prat (20:30 hores).