El gol del valencià Saúl no és suficient per a certificar ja la classificació

Noruega ha empatat a un a les acaballes del partit i la selecció espanyola haurà d'esperar.

Els jugadors de la selecció celebren el gol de Saúl
Els jugadors de la selecció celebren el gol de Saúl / Efe

El valencià Saúl ha marcat el 0-1 en el primer minut de la segona part, quan ha rematat a porteria el baló que s'ha trobat a la frontal de l'àrea. Amb aquest gol, Espanya estava ja directament classificada per a l'Eurocopa de l'any que ve i només faltava saber si com a primera o com a segona. Quan a l'Ullevaal Stadium d'Oslo tothom donava el partit per finalitzat, Noruega ha empatat de penal. Kepa ha fet una eixida forçada i ha fregat el cos d'Ellabdelaoui. L'àrbitre ha xiulat penal i King ha marcat. L'empat a un ha arribat en el segon minut dels quatre de descompte que havia assenyalat l'àrbitre.

La selecció ha lamentat la seua mala sort perquè ha tingut capacitat i oportunitats per a certificar la classificació. Dos tirs de Fabián al pal i una esplèndida oportunitat de Cazorla podrien haver mort el partit eliminant tota possibilitat de reacció dels noruecs. Però no ha sigut així i el gol de King ha deixat gelats els de Robert Moreno. És cert que els nòrdics mai no han perdut les esperances, perquè la necessitat els impedia desistir. Calia marcar i ho han fet.

Cazorla ha jugat, però no Pau Torres ni Gerard Moreno

En l'onze inicial Robert ha posat el jugador del Villarreal Albiol i més tard ha tret Ceballos perquè Cazorla entrara al camp. També han jugat l'il·licità Saúl, ara en l'equip de Simeone, i el valencià Juan Bernat, del París Sant-Germain. En l'atac, com a home punta, ha estat el valencianista Rodrigo, que no ha marcat, però sí que marcà en el partit que Espanya va jugar contra Noruega a Mestalla. El tècnic havia convocat quatre jugadors del Villarreal, però al final no han jugat ni Pau Torres ni Gerard Moreno.

Espanya no ha aconseguit la classificació directa, però encara és primera de grup, amb 14 punts, i Suècia, segona, amb 14; Romania i Noruega, tercera i quarta, amb 13 i 10 punts, respectivament. Es classifiquen els dos primers de grup. En aquesta jornada també han guanyat Suècia i Noruega. Falten tres jornades per disputar. Espanya ho ha tingut a la mà, però haurà d'esperar.