Drama del València a Getafe (1-0)

Un gol de Borja Mayoral en el 81 deixen el València penúltim classificat, a dos punts de la salvació, en el debut del Pipo Baraja a la banqueta

Els jugadors del Getafe celebren el gol de Mayoral
Els jugadors del Getafe celebren el gol de Mayoral / Agència Efe
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Daniel Hermosilla
20 de febrer 2023 - 23:01

El drama del València no para: encara més, s'agreuja. Ni el debut en la banqueta de Rubén, el Pipo, Baraja ha pogut trencar la ratxa d'un equip que continua sense guanyar en el 2023. La pilota parada ha sigut un maldecap per als blanc-i-negres tota la nit, i així ha arribat el gol de Borja Mayoral, a nou minuts del final i assistit per un exvalencianista, Alderete. El València ha sigut víctima de la falta de punteria i de l'actuació de David Soria. A l'altra àrea, una vegada més, Giorgi Mamardashvili ha sigut providencial. 

Partit de nervis, tensió. Els primers minuts del València, els d'un equip entrebancat, en xoc. Amb un joc més directe que amb Voro i, sobretot, que amb Gattuso, Rubén Baraja ha buscat evitar esglais i arribar a l'àrea contrària de forma ràpida. Així, en el minut 9 ha vingut la doble ocasió de Samu Lino. En la primera, sol i al punt de penal, ha xutat, però David Soria ha tret una mà miraculosa. En la segona, en una acció individual, el brasiler ha buscat l'escaire, però el meta del Getafe ha tornat a evitar el gol. 

Els madrilenys han tardat díhuit minuts a tastar Mamardashvili, amb un xut llunyà i tou de Munir. Baraja ha dibuixat un València amb més possessió i més joc als espais, i així ha arribat la tercera gran ocasió de Samu Lino, que se n'ha anat per velocitat, però en el mà a mà amb David Soria ha enviat la pilota desviada. 

Torn del Getafe

En els últims minuts de la primera part han arribat les ocasions del conjunt local. Una cabotada de Munir des del punt de penal i dues rematades de l'uruguaià Gastón Álvarez en dues accions a pilota parada han posat en perill l'empat. El València ha tornat a patir en els córners i faltes laterals, però Mamardashvili ha sigut providencial evitant que, al descans, el Getafe haja anat per davant. 

La por va per barris

Si hi ha hagut una paraula que pot definir el partit és la por, la tensió. La posició dels dos, l'amenaça del descens. Si Lino era en la primera part qui no encertava, en aquesta segona meitat l'ocasió clara ha sigut de Justin Kluivert a penes començar el segon acte. Sol, al punt de penal i assistit per Hugo Duro, no ha sabut superar David Soria tampoc. Quatre ocasions clares i cap gol. La lesió del capità José Luis Gayà no ha fet sinó augmentar el dramatisme del partit. El punt no acontentava ningú, però cap equip volia deixar-se el punt de partida. 

Djené ha avisat a pilota parada i poc després Justin Kluivert, també per al València. Tot, fins que Borja Mayoral en una acció d'estratègia ha fet el gol de la victòria. El València s'ha bolcat damunt de l'àrea del Getafe, i Enes Ünal ha pogut fer el segon, però el porter georgià ha evitat el 2-0. La millor ocasió, de Fran Pérez, que, assistit per Kluivert, ha marcat, però la jugada l'ha anul·lada el VAR per fora de joc.

També et pot interessar

stats