La Generalitat insta el València a complir l'acord amb l'Ajuntament i l'IVF

El president del València s'ha mostrat optimista després de la reunió amb els consellers de Territori i Economia

Representants del València i de la Generalitat, aquest dimarts
Representants del València i de la Generalitat, aquest dimarts / Generalitat Valenciana

La Generalitat ha traslladat aquest dimarts al València que el projecte per a la construcció del Nou Mestalla ha d'adequar-se al conveni establit amb l'Ajuntament de València per a poder mantindre les previsions de planejament acordades en l'ATE, i que ha d'aportar "una proposta creïble i garantida financerament".

El conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, i el de Política Territorial, Arcadi España, al costat dels seus equips de treball, s'han reunit aquest dimarts en el Palau de la Generalitat amb una delegació del club de Mestalla liderada pel seu president, Anil Murthy.

La trobada es produeix després que la setmana passada l'Institut Valencià de Finances (IVF) determinara que les garanties presentades pel València CF per a acabar l'estadi no són eficaces "en aquest moment" i instara el club a presentar "compromisos ferms" que requereixen documentació addicional.

A més, el consistori ha mostrat la negativa al projecte perquè no compleix els compromisos que va tancar fa més d'una dècada, com que el nou estadi tinga espai per a un mínim de 70.000 espectadors i no de 45.573 com recull la sol·licitud de llicència. També la reducció de les places d'aparcament i la inexistència d'un museu són aspectes de controvèrsia entre club i Ajuntament.

Murthy: "Estem més a prop"

El president del València s'ha mostrat optimista després de la reunió amb la Generalitat i ha assenyalat que els polítics li han traslladat "predisposició per a treballar amb el mateix objectiu d'acabar el camp".

També et pot interessar

stats