Garrido debuta amb victòria i el Castelló abandona els llocs de descens (2-0)

Els orelluts han oferit la millor cara de la temporada per a superar amb solvència l'Sporting, cinqué classificat.

Els jugadors orelluts celebren el gol de Gus Ledes
Els jugadors orelluts celebren el gol de Gus Ledes / Twitter: @LaLiga

Els alb-i-negres s'han encomanat a la dita i no els ha defraudat: entrenador nou, victòria segura. Arribar i moldre. En el debut de Garrido amb el Castelló, l'equip de la Plana ha guanyat i ha convençut contra un dels millors equips de la categoria, l'Sporting de Gijón, amb una actuació destacada de dos homes de la casa, Álvaro Campos, que ha parat un penal, i David Cubillas, autor del gol que ha obert el partit. Amb aquest triomf els orelluts abandonen la zona de descens, que deixen ja a dos punts de distància.

Eren moltes les incògnites que s'havien de resoldre en l'estrena Garrido en la banqueta. La primera, l'esquema que utilitzaria, i la segona, l'onze que disposaria. L'entrenador valencià ha apostat per un 4-4-2, amb sis canvis respecte als futbolistes que van jugar contra l'Espanyol. Les principals novetats, a banda de la tornada a la titularitat de Carles Salvador després de la lesió, s'han vist en els laterals, Iago Indias en el costat dret i Víctor García en l'esquerre. Gus Ledes ha acompanyat Salvador al mig del camp, en el lloc que ocupava Señé, i davant, ha disposat la parella Rubén Díez-Cubillas. El que estava clar era que trobaríem un equip més directe, més intens i més contundent en la part defensiva.

El Castelló, a diferència de molts partits aquesta temporada, ha eixit molt concentrat des del primer minut de joc. La bona posada en escena de l'Sporting, al qual fins i tot li han anul·lat un gol quan encara no s'havia complit el minut 5, no ha intimidat els alb-i-negres. L'equip de Garrido ha començat a arribar a l'àrea visitant i amb centrades des de la banda dreta ha creat perill en la porteria rival. De fet, per aquesta mateixa banda ha arribat el gol orellut. Marc Mateu, el màxim assistent del Castelló (set amb aquesta), ha posat una pilota al cor de l'àrea i el capità, David Cubillas, l'ha rematat de manera inapel·lable per a inaugurar el marcador. Després del gol local, l'Sporting s'ha estirat buscant la igualada, però primer el pal i després Álvaro Campos han evitat mals majors per als orelluts. Els asturians ho han continuat intentant, però s'ha arribat al descans amb l'avantatge d'un gol per al Castelló.

La represa no ha pogut començar d'una millor manera per als alb-i-negres. Una gran deixada de Rubén Díez l'ha aprofitada Gus Ledes per a fer el segon, amb una volea espectacular amb la cama esquerra que ha fet inútil l'estirada del porter asturià. L'alegria ha durat massa poc, ja que quatre minuts després, l'àrbitre ha assenyalat un penal per una clara falta de Gálvez sobre Carmona. Si fa uns dies ningú hauria dubtat que l'Sporting hauria retallat distàncies en el marcador, amb aquest equip renovat tot semblava possible. I Álvaro Campos ha donat la raó als més optimistes amb l'aturada de la pena màxima a Carmona, després d'endevinar la direcció del llançament, i ha donat una vida extra al seu equip.

Aquesta acció encara ha donat més confiança als orelluts, que han aguantat les envestides dels asturians. Garrido ha optat per donar entrada a jugadors amb cames fresques i ha reforçat el mig del camp amb la incorporació de Señé per Rubén Díez. El Castelló ha sabut tancar l'àrea i l'Sporting a penes ha intimidat la porteria de Campos.

Dissabte que ve espera un altre equip complicat, l'Almeria, màxim candidat a l'ascens juntament amb l'Espanyol i el Mallorca. Contra els andalusos, els orelluts tindran l'oportunitat d'aconseguir, per primera vegada en la temporada, dues victòries seguides.

També et pot interessar

stats