Els futbolistes amenacen amb la vaga si es juga un partit de lliga als Estats Units

La decisió de la Lliga de jugar un partit de Primera Divisió als EUA ha unit els capitans en contra de l'entitat.

Reunió de l'AFE
Reunió de l'AFE / Efe

Els futbolistes han dit prou davant de la proposta de la Lliga de jugar un partit als Estats Units. "Estem tot units i la unió fa la força" o "arribarem fins al final" van ser els missatges clars que l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) va llançar després de la reunió mantinguda amb els capitans dels equips de la Primera Divisió.

David Aganzo, president de l'AFE, assenyala que la decisió de la Lliga és "la gota que ha fet vessar el got", i que els futbolistes no descarten arribar a la vaga davant de la decisió presa per l'entitat que presideix Javier Tebas. De fet, Aganzo va convidar Tebas a jugar algun partit de futbol "perquè puga veure que no tot és negoci. Els futbolistes no estem en venda i cal pensar també en la salut dels esportistes i en els aficionats", va manifestar.

El president de l'AFE també va assenyalar que davant de la proposta de la Lliga hi ha clubs que estan a favor, però Aganzo no va dir noms. Sí que va assenyalar que tots els capitans estan en contra de jugar partits del campionat fora d'Espanya i a favor de parar el campionat si, finalment, la proposta de la Lliga continua endavant.

La setmana passada la Lliga, per mitjà del president Javier Tebas, va signar un contracte per 15 anys per a jugar un partit de la Lliga als Estats Units. Tebas descartava que aquest partit fora el clàssic entre el Reial Madrid i el Barça, però sí que va confirmar que un dels dos equips estaria present en el partit. En la reunió de l'AFE un dels més crítics amb aquesta postura va ser, precisament, un dels capitans del club culer, i vicepresident de l'AFE, Sergi Busquets.

L'associació de futbolistes també va protestar per altres temes, com ara els horaris dels partits que beneficien les audiències d'altres països o l'arribada de jugadors de l'Aràbia Saudita que paguen per a ser fitxats.

L'AFE va posar dates per a complir les seues advertències, final de setembre o final d'octubre, quan tenen prevista una reunió amb la Lliga.

També et pot interessar

stats