L'australià Josh Cavallo, el primer futbolista en actiu que es declara homosexual

Cavallo és migcampista de l'Adelaide United, equip de la primera divisió australiana

Josh Cavallo en el vídeo amb què feia pública la seua homosexualitat
Josh Cavallo en el vídeo amb què feia pública la seua homosexualitat

El futbolista australià de 21 anys Josh Cavallo ha anunciat aquest dimecres la seua homosexualitat en un emotiu vídeo publicat en les xarxes socials, que ha sigut aplaudit i secundat per companys i exesportistes d'elit.

"Ha sigut un viatge arribar a aquest punt en la meua vida, però no podria estar més feliç amb la meua decisió d'eixir de l'armari. He estat lluitant amb la meua sexualitat durant més de sis anys i estic content de poder aparcar-ho", ha declarat el migcampista de l'Adelaide United, de la Primera Divisió australiana.

El jove, que es va definir com una persona "molt reservada", ha explicat com sempre ha sentit la necessitat d'ocultar-se perquè estava avergonyit de la seua homosexualitat.

A més, relata com el fet de ser un futbolista gai en l'armari li ha fet aprendre a ocultar els sentiments "per a encaixar en el motle del futbolista professional" i descriu com "créixer sent gai i jugar al futbol eren dos mons els camins dels quals mai s'havien creuat".

El cas més pròxim és el del també australià Andy Brennan, que el 2019 es va declarar homosexual quan jugava en la Segona Divisió australiana, encara que havia jugat abans en la màxima categoria del país per al Newcastle Jets. D'altra banda, Thomas Hitzlsperger, exjugador alemany del Aston Vila, Stuttgart, Lazio, West Ham, Wolfsburg i Everton és el futbolista més prominent a haver-ne reconegut l'homosexualitat, però ho va fer un any després de la seua retirada el 2013.

També l'estatunidenc Robbie Rogers, que va arribar a jugar al Leeds de la Premier League anglesa, va revelar que era gai després de penjar les botes aquell mateix any. Va ser el segon jugador professional al Regne Unit a eixir de l'armari després de Justin Fashanu, qui el 1990 va ser pioner al món del futbol en declarar-se homosexual. La història de Fashanu, que va començar amb un fitxatge milionari, va acabar de manera tràgica amb el suïcidi arran del rebombori en què va derivar la seua orientació sexual. Aquesta efemèride, de fet, és la que commemora cada 19 de febrer el Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia en l’esport.

Reaccions de suport

Els companys de l'Adelaide United han mostrat públicament el seu suport a Josh Cavallo, entre ells l'espanyol Javi López, qui va disputar més de 250 partits amb l'Espanyol de Barcelona. A més, també en el futbol espanyol, on mai cap esportista s'ha declarat obertament gai, ha compartit algunes mostres de suport cap al futbolista australià.

El jugador de l'Atlètic de Madrid Antoine Griezmann ha publicat un tuit amb la imatge i les declaracions de Cavallo i les ha acompanyat amb un "Orgullós de tu". També l’Sporting de Gijón ha volgut enviar un missatge positiu a través de Twitter i ha donat les gràcies a l'australià per la seua decisió: "Amb el teu missatge al món ja estàs ajudant milers de persones. Ja eres un referent per al futbol i la nostra societat. Una abraçada, Josh Cavallo".

També et pot interessar

stats