"El futbol no és només cosa d'homes"

És el títol d'un treball d'investigació que serveix com a exemple per a trencar els plantejaments sobre les diferències de sexe en el futbol.

\"El futbol no és només cosa d\'homes\"
"El futbol no és només cosa d'homes"

Laia i Marta González Ruiz tenen 17 anys i són germanes i jugadores del Llevant. Proposaren, primer, el seu treball a l'institut IES Torís, de Torís (Ribera Alta). Després de donar-lo a conéixer al centre educatiu i a Godelleta, el presentaren a la Federació Valenciana de Futbol. I no pararen ací. Ara exposen els seus resultats en ciutats i pobles on el futbol femení creix a poc a poc.

És el cas d'Almoradí, on anaren per fer una exposició de la situació del futbol femení. Un dels punts d'este estudi se centra en la capacitat física i en la anatomia. "Homes i dones practiquen el mateix esport, però el joc es desenvolupa d'acord amb les seues característiques, i per això no s’haurien de comparar els estils de joc o les característiques físiques. El futbol masculí es més intens i físic a causa de la musculatura i de la força, mentre que el femení és més tècnic i pausat".

En el treball s'estudien les lesions, les fitxes federatives en dones, que han augmentat un 270% en deu anys, i amb una tendència encara en alça. També tracten les diferències econòmiques, els mitjans de comunicació i les instal·lacions esportives que disposen tant els homes com les dones. La roba i complements també canvien, encara que en xicotets detalls. Premis com el de màxim golejador o golejadora no tenen el mateix reconeixement.

Un treball complet i amb el suport de la Federació Valenciana de Futbol.

També et pot interessar

stats