El futbol femení tindrà dues competicions noves

La FIFA ha anunciat la creació del Mundial de Clubs femení i el Mundial de futbol sala femení

Les jugadores del Barça celebren un dels gols contra el Benfica
Les jugadores del Barça celebren un dels gols contra el Benfica / FC Barcelona

El futbol femení continua assolint noves fites. La FIFA ha anunciat la creació de dues noves competicions femenines: el Mundial de Clubs i el Mundial de futbol sala. A més, s'ampliarà el torneig femení dels Jocs Olímpics de dotze a setze seleccions.

Però la FIFA encara no ha donat a conéixer els detalls d'aquestes noves competicions. Pel que fa al Mundial de Clubs, es desconeix el nombre d'equips que hi participaran. Les guanyadores de la Champions League jugaran en la competició més important de clubs a escala mundial, juntament amb les millors del continent asiàtic, americà, africà i oceànic.

Tot i que el primer Mundial de futbol sala masculí es va disputar el 1989, han hagut de passar 33 anys perquè s'anuncie la creació del primer campionat femení, tot i les reclamacions de les jugadores des de l'any 2015.

Nou Mundial de Clubs masculí

D'altra banda, la FIFA ha aprovat la creació d'un nou Mundial de Clubs amb 32 equips, que es disputarà cada quatre anys i tindrà la primera edició el 2025. El president Gianni Infantino ha explicat que el torneig amb aquest format s'anava a celebrar en 2021, però que es va haver d'ajornar per la pandèmia de la covid. Els detalls d'aquest nou torneig encara estan per concretar.

També et pot interessar

stats