La Fiscalia investiga pagaments del Barça d'1,4 milions a una societat d'un exvicepresident dels àrbitres

El Barça assegura que es van contractar serveis per a obtindre informes de jugadors de l'Estat espanyol

Estadi del FC Barcelona
Estadi del FC Barcelona

La Fiscalia de Barcelona investiga per un presumpte delicte de corrupció entre particulars una empresa de José María Enríquez Negreira, exàrbitre i número dos del Comité Tècnic d'Àrbitres (CTA) entre 1994 i 2018, per uns pagaments per valor d'1,4 milions d'euros realitzats pel FC Barcelona entre 2016 i 2018.

Així ho ha revelat el programa Què t'hi jugues de SER Catalunya, que informa que la investigació s'inicia arran d'una inspecció fiscal a DASNIL 95 SL per la tributació dels citats 1,4 milions d'euros.

Segons la mateixa informació, el Barcelona va pagar a l'empresa esmentada 532.728,02 euros l'any 2016, 541.752 euros el 2017 i 318.200 euros l'any 2018, que és quan es va produir l'últim pagament, una data que coincideix, segons el programa radiofònic, amb la constitució d'un nou CTA i l'eixida d'Enríquez Negreira del comité.

Citat pel mateix programa, l'expresident Josep Maria Bartomeu assegura que es va posar fi als pagaments per "una política de retallada de despeses" i va revelar que els informes ja existien "almenys el 2003", quan ell va arribar al club, i que es van pagar "de manera continuada" fins al 2018.

Aquesta mateixa versió és sostinguda per la directiva de Sandro Rosell, segons el mateix programa radiofònic, mentre que a l'exvicepresident Joan Gaspart assegura que "no li consten" aquests pagaments.

Per la seua banda, l'actual junta directiva del Barça ha emés un comunicat en què assegura que sí que es van contractar els serveis d'un consultor tècnic extern, que subministrava, en format vídeo, informes tècnics referits a jugadors de categories inferiors de l'Estat espanyol per a la secretaria tècnica del club.

A més, concreta que els serveis es van ampliar amb informes tècnics relacionats amb l'arbitratge professional a fi de complementar informació requerida pel cos tècnic del primer equip i del filial, una pràctica habitual en els clubs de futbol professionals.

També et pot interessar

stats