El filial del Vila-real es posa al capdavant de la classificació

La jornada 13a ens deixa el Vila-real B com a líder i el Castelló en la cua de la taula.

El Vila-real celebra la victòria i el lideratge al vestidor
El Vila-real celebra la victòria i el lideratge al vestidor / Vila-real CF

Pel que fa a la jornada número 13 en el grup tercer de la Segona Divisió B de futbol, una jornada marcada per la pluja, els equips valencians han tingut una sort diferent.

El filial del Vila-real guanya l'Espanyol B i es posa al capdavant de la classificació (3-1)

El Vila-real B ha guanyat per 3 a 1 a l'Espanyol B. El primer quart d'hora ha transcorregut sense verticalitat, però amb un Espanyol més concentrat que l'equip local. En el minut 20, un penal errat per Quinti ha sigut el punt d'inflexió i el Vila-real s'ha introduït en el partit. El primer gol ha arribat en el minut 23 de part del jove Simón. El segon l'ha transformat Villa. El marcador es posava en 2 a 0 i així han arribat al descans.

A penes començar la segona part, en el minut 47 Simón tornava a marcar. Els catalans han retallat la diferència amb un gol de penal, que ha transformat Bermejo. El rendiment de l'equip groguet ha començat a baixar i les ocasions de l'Espanyol a créixer. La gran actuació del porter groguet Joan ha impedit que els catalans tornaren a marcar. Amb aquest resultat, el Vila-real B ocupa el primer lloc de la classificació en solitari, amb 26 punts.

Derrota per 2 a 0 de l'Atlètic Llevant a Conca

D'altra banda, l'Atlètic Llevant no ha pogut derrotar el Conquense a La Fuensanta i s'ha quedat sense puntuar. Un partit molt pobre en el joc, on a penes s'han creat ocasions clares de gol, sobretot en la primera part. Així i tot, el filial granota ha sigut el primer a avisar, amb una rematada de cap d'Álvaro Moreno que ha obligat a intervendre el porter dels locals, Marqueta. L'encontre ha acabat en 2 a 0. Els gols els ha marcat el conjunt castellà en el segon període, en el qual han eixit amb prou més intensitat que l'equip llevantinista. Els autors del gols han sigut Jairo, en una rematada de cap en el minut 52, i Jorge Fernández de penal, en el 73. Ara els dos equips estan igualats a 16 punts en la classificació.

El Castelló continua sense conéixer la victòria (1-1)

El Castelló ha eixit al camp decidit a sumar els 3 primers punts de la temporada, després d'un inici decebedor, on encara no ha guanyat cap partit.

Olot no ha sigut el millor lloc per a intentar-ho. En un camp enfangat i en no massa bon estat (els locals volien ajornar el partit però l'àrbitre ha decidit que finalment sí que s'havia de jugar), els de la Plana han eixit a per totes. En el minut 7 Kilian ha avançat els castellonencs amb un gran xut des de fora de l'àrea. Però l'alegria no ha durat massa en l'equip de Guti, que ha vist empatar als locals en el minut 18. Blázquez ha sigut l'autor. Així han arribat al final de la primera part i de l'encontre i del partit. En la segona meitat ha continuat plovent amb força, i això no ha ajudat gens al joc. Finalment, un partit disputat, marcat per l'estat del terreny de joc i que deixa un punt per a cada equip. Aquest resultat deixa el Castelló, momentàniament, en la posició més baixa de la taula. amb només 10 punts.

L'Alcoià venç l'Hèrcules i respira en la classificació (1-0)

Era un partit clau per als dos equips: l'Hèrcules necessitava els tres punts per a mantindre el lideratge i l'Alcoià, per a allunyar-se de les posicions de perill. El derbi provincial s'ha resolt finalment, i els tres punts s'han quedat a El Collao. Els locals han plantejat molt bé el partit i, amb una gran actuació defensiva, han frenat els alacantins, sobretot en la primera part. El defensa Tomás Ruso ha sigut qui ha marcat, després de la treta d'un córner, l'únic gol del partit, en el minut 28. L'Hèrcules no ha pogut xutar a porta fins a l'inici de la segona part, quan Juli ha tingut una ocasió que ha aturat el porter local. No ha sigut l'última on ha intervingut Bañuz, ja que seguidament ha desbaratat una doble ocasió dels visitants amb les rematades de Chechu Flores i de Juli, novament. L'Alcoià ha continuat ferm en la rereguarda i també ha tingut alguna ocasió per a engrossir el marcador. Al remat, primera derrota de l'Hèrcules fora de casa i l'Alcoià, que torna a guanyar com a local i pot fugir de les posicions de descens.

L'Ebre sorprén l'Ontinyent, al Clariano (0-2)

En una primera part en què han dominat i amb unes quantes ocasions de gol que no han sabut aprofitar, l'Ontinyent ha enfilat el vestidor amb un empat a zero, que després ha pagat car. En la segona part, l'Ebre ha eixit molt més ficat en el partit i s'ha avançat gràcies a un gol de Sandro Toscano en el minut 51. El segon l'ha fet Sergio Cortés en el 85, que ha deixat el marcador en el 0 a 2 definitiu. Amb aquest resultat, l'equip local es queda amb 16 punts en la classificació i l'Ebre deixa de ser el cuer. El pròxim partit de l'Ontinyent, diumenge que ve, serà contra el Terol.

Ajornat el partit del València Mestalla per la pluja

El partit que havia d'enfrontar el València Mestalla i el Peralada l'han suspés pel mal estat del terreny de joc a conseqüència de les fortes plogudes que han caigut a Girona.

Encara no se sap quan es podrà jugar l'encontre.