La festa pel mundial de l'Argentina acaba amb disturbis, tres morts, desenes de ferits i vint detinguts

Dues persones es llançaren d'un pont a l'autobús dels futbolistes i un d'ells caigué a terra. Els jugadors acabaren sobrevolant en helicòpter la capital pel caos a la ciutat

Més de 4 milions de persones es concentraren aquest dimarts a Buenos Airtes per veure passar la desfilada de l'autobús amb els campions del món
Més de quatre milions de persones es concentraren aquest dimarts a Buenos Aires per a veure els campions del món / Agustín Marcarian (Reuters)

La ressaca de les celebracions pel Mundial deixa importants aldarulls a l'Argentina amb disturbis anit a Buenos Aires als voltants de l'emblemàtica plaça de l'obelisc. Pedres i botelles contra els policies, que respongueren amb bales de goma i detencions. Després dels altercats es parla d'almenys tres morts, desenes de ferits i uns vint detinguts, segons els primers recomptes.

Els incidents van tindre lloc quan la Policia va intentar dispersar seguidors, molts d'ells alcoholitzats, que encara romanien al peu de l'obelisc impedint que un grup de bombers poguera accedir al monument per a intentar baixar una persona que havia pujat, amb el risc de caure des dels 67 metres d'altura.

Un aficionat argentí ix per una de les finestres de l'Obelisco a Buenos Aires
Un aficionat argentí ix per una de les finestres de l'Obelisco a Buenos Aires / Reuters

Més de quatre milions de persones es concentraren aquest dimarts per veure passar la desfilada de l'autobús amb els campions del món.

El vehicle descapotable que traslladava l'equip de Lionel Scaloni va començar a avançar a un ritme molt lent i va arribar a recórrer a penes tretze quilòmetres en unes tres hores. Tres hores i mitja després del començament la caravana va ser suspesa i els campions del món van acabar sobrevolant en helicòpter la capital pel caos a la ciutat.

La celebració deixà imatges impactants, com la de dues persones que es llançaren d'un pont a l'autobús dels futbolistes, un dels quals va caure sobre la plataforma on viatjaven els jugadors i l'altre a terra. Els vídeos dels aficionats ràpidament es van fer virals en les xarxes socials.

Era el somni més desitjat: tornar a ser campions del món. Amb Lionel Messi com a Pilota d'Or de Qatar 2022 i com a heroi d'aquesta selecció que, per fi, trencava l'espera de 36 anys, el tercer mundial de la història per a l'Argentina després dels de 1978 i 1986.

Però el gran festeig públic amb l'afició a l'Argentina va estar tenyit de desconcert i improvisació. Malgrat tot, els aficionats van seguir de festa fins a última hora de dimarts i és que, com molts deien, estaven allí només per a homenatjar la selecció, al marge de veure o no els seus ídols.

Celebracions a Buenos Aires pel títol mundial aconseguit per l'Argentina
Celebracions a Buenos Aires pel títol mundial aconseguit per l'Argentina / Reuters

Al final de la jornada, el recinte esportiu va quedar buit, perquè tant el seleccionador, com la resta dels futbolistes van viatjar als seus llocs de procedència per a gaudir els pròxims dies en família. Entre ells, Lionel Messi, que va viatjar a mitjan vesprada amb Ángel di María, al seu Rosario natal, on s'esperen més homenatges en els pròxims dies.

També et pot interessar

stats