Festa completa al Mestalla (3-0)

El València ha guanyat l'Alabés en un partit molt seriós i firma un inici de Lliga somiat, amb set punts de nou possibles, que el situen líder

Guedes celebra el tercer gol amb Maxi Gómez i Carlos Soler
Guedes celebra el tercer gol amb Maxi Gómez i Carlos Soler / Biel Aliño (Efe)

El València de José Bordalás no para de créixer. No només ha guanyat l'Alabés amb solvència (3-0), sinó que ha convençut amb un dels millors partits que es recorden al Mestalla en molt de temps. Els gols de Wass, Carlos Soler i Guedes han certificat la segona victòria de la temporada i situen l'equip líder, amb set punts de nou possibles.

Les coses no han pogut començar de millor manera per al València. Quan encara no s'havien complit els tres primers minuts de joc, Wass ha inaugurat el marcador en rematar de cap una bona centrada de Txérixev. El gol ha fet mal a l'Alabés i ha reforçat als de Bordalás, que poc després han pogut ampliar l'avantatge. Primer Guedes i després Alderete han estat a punt de fer el segon, però no han estat encertats.

L'equip basc tenia el control de la pilota, però a penes inquietava la porteria defesa pel georgià Giorgi Mamardashvili, que ha sigut titular per tercera jornada seguida. Al València li costava cada vegada més acostar-se a l'àrea de l'equip de Calleja i quan semblava que s'arribaria al descans amb l'1-0, Soler, amb un golàs, ha materialitzat el 2-0 i ha acabat d'enfonsar l'Alabés.

El pas pels vestidors no ha canviat en excés el decorat del partit, tot i que Calleja ha introduït algun canvi. Mamardashvili ha respost a una de les poques ocasions dels bascos i, poc després, Guedes els ha donat el colp de gràcia amb el tercer, en aprofitar una bona assistència de Maxi.

El partit ja no ha tingut més història, amb un Alabés deprimit, que acumula tres derrotes en tres jornades, i un València que ha aprofitat per a donar descans a alguns jugadors. La festa ha sigut completa amb l'entrada d'un dels últims fitxatges, Marcos André, que ha debutat al Mestalla davant d'una afició entregada.

És prompte per a traure conclusions, però les sensacions que transmet el València són molt bones i molt diferents de les que es van veure al llarg de la passada temporada. En tot just quinze dies Bordalás ha aconseguit canviar-li la cara a l'equip i acabar en llocs europeus ja no sembla una quimera.