Fernando Miralles, expresident del Castelló, condemnat a dos anys de presó per estafa

Haurà d'indemnitzar els damnificats amb 350.000 euros

L'expresident del Castelló, Fernando Miralles
L'expresident del Castelló, Fernando Miralles

La secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat per un delicte d'estafa l'expresident del Club Esportiu Castelló Fernando Miralles a una pena de presó de dos anys i a indemnitzar, solidàriament al costat de l'altre condemnat, els damnificats amb 350.000 euros després d'un acord de les parts. L'Audiència ha dictat aquest dijous sentència després que hagen arribat a un acord durant el matí.

Els dos condemnats hauran de pagar les quantitats estafades a quatre persones vinculades al club, entre ells l'exjugador del València CF i internacional espanyol Fernando Gómez Colomer, el futbolista Ángel Dealbert i el que era llavors entrenador Javier Cabello.

L'acusació particular, la Fiscalia i les defenses han acceptat el relat dels fets exposat pel ministeri fiscal, que relata que Miralles, que va ser nomenat president del club alb-i-negre el 2011, en connivència amb l'altre condemnat, va oferir a diverses persones que tenien relació amb el club esportiu la participació en un producte d'inversió denominat "programa d'inversió d'alt rendiment".

El president i l'altre acusat van prometre rendibilitats per damunt de la mitjana. Els perjudicats, confiats per la solvència i l'experiència professional de Fernando Miralles, van fer diversos ingressos a compte del suposat programa, sense que arribaren a obtindre la rendibilitat promesa ni a recuperar els seus diners.

Així, van invertir quantitats entre 50.000 i 150.000 euros en Miralles o en la seua mercantil, i no van rebre les quantitats ingressades ni tampoc la rendibilitat promesa del 15%.

La Fiscalia sol·licitava una pena de presó de sis anys per a cadascun dels dos acusats, i dotze mesos de multa, encara que la pena de presó ha quedat rebaixada a dos anys de presó i es manté la multa de dotze mesos, amb una quota de 12 euros diaris per a Miralles i de 8 euros diaris per a l'altre condemnat.

També et pot interessar

stats