La Federació proposa sancionar Escribà per les crítiques arbitrals

El tècnic valencià complirà aquest diumenge, en el partit contra el Celta de Vigo, 150 partits oficials com a responsable tècnic de l'Elx-

L'Elx ha volgut celebrar amb una camiseta commemorativa els 100 partits en Primera del tècnic.
L'Elx ha volgut celebrar amb una camiseta commemorativa els 100 partits en Primera del tècnic.
29 de setembre 2021 - 20:07

Segons ha pogut confirmar À Punt Esports, la comissió d'Integritat de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha elevat davant Competició una proposta de sanció per a l'entrenador de l'Elx, Fran Escribá, per les seues crítiques a l'àrbitre després del partit contra el Vila-real.

Escribá va assenyalar, en la roda de premsa postpartit, que la decisió de no expulsar el lateral del Vila-real Alfonso Pedraza no va ser un error, sinó un acte de "mala fe" de l'àrbitre. Tot i que l'entrenador franjaverd se’n va penedir i es va disculpar dient que no havia sigut l'expressió més adequada, el departament de la RFEF ha decidit intervindre perquè Competició determine si és mereixedor d'una sanció.

Sanció de quatre a dotze partits

Davant les acusacions contra l'àrbitre Alejandro Muñiz Ruiz, i malgrat haver-se disculpat, el Comité de Competició de la Federació ha incoat expedient disciplinari a l'entrenador de l'Elx. Cal recordar que l'article 100 bis del Codi Disciplinari sanciona durament les declaracions contra els àrbitres que qüestionen la seua integritat durant els partits: de quatre a dotze partits de suspensió i multa d’entre 601 i 3.005,06 euros.

Aquest precepte estipula el següent: “Si qualsevol persona subjecta a disciplina esportiva fa declaracions a través de qualsevol mitjà en les quals es qüestiona l'honradesa i imparcialitat de qualsevol membre del col·lectiu arbitral o dels òrgans de la RFEF; així com declaracions que suposen una desaprovació de l'activitat de qualsevol membre dels col·lectius esmentats quan s'efectuen amb menyspreu o quan s'empre un llenguatge ofensiu, insultant, humiliant o malsonant, serà sancionada".

100 partits en Primera i 150 en l'Elx

Precisament hui, el club ha volgut celebrar amb una camiseta commemorativa els 100 d'Escribá a la banqueta franjaverda: ja és el segon que més partits en Primera ha dirigit amb l'Elx. A més, el tècnic valencià complirà aquest diumenge, en el partit contra el Celta de Vigo, 150 partits oficials com a responsable tècnic de l'equip il·licità.

També et pot interessar

stats