La Federació considera il·legals les bases aprovades per a la competició de la lliga femenina

Espera també solucionar què passa amb el sorteig del calendari

Les jugadores dels tres equips valencians celebren un gol
Les jugadores dels tres equips valencians celebren un gol

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), amb un comunicat titulat "Preocupació davant les últimes actuacions de la LPFF (Lliga Professional de Futbol Femení)", considera "contràries a la llei espanyola" les bases aprovades per l'assemblea d'aquesta organització.

La RFEF assenyala que aquest dilluns ha rebut una comunicació del Consell Superior d'Esports (CSD) "en el qual, d'acord amb la legislació vigent i tal com defenia l'ens federatiu, insta una reunió a la LPFF, al sindicat majoritari (Futpro) a la RFEF per a aconseguir els acords oportuns sobre la posada en marxa de la nova competició professional femenina quant a les jugadores extracomunitàries".

La Federació està a l'espera de la resolució del CSD sobre les competències relatives al sorteig del calendari de la competició i recorda que "La RFEF ha fet tots els sortejos de la història de totes les categories del futbol nacional tant professionals com no professionals".

"D'altra banda, la LPFF va comunicar ahir a la RFEF unes bases de competició aparentment aprovades per unanimitat de la LPFF. La LPFF no té competències per a aprovar tals bases. S'atribueix així unes competències públiques delegades que no ostenta, amb les conseqüències de tota classe que això pot implicar", explica el comunicat federatiu.

"Pel que sembla", afig, "la LPFF va aprovar aquestes normes en dues assemblees a les quals no es va convocar conformement a dret la RFEF, per la qual cosa seran impugnades".

Segons el parer de la RFEF, "les bases són contràries a la llei espanyola i les normes de la UEFA i de la FIFA. Aquesta nova il·legalitat de la LPFF serà immediatament posada en coneixement de la UEFA i FIFA, davant del CSD i així mateix s'exerciran les accions pertinents davant dels òrgans judicials espanyols".

Finalment, la RFEF "confia que el CSD vetlarà perquè es complisca el nostre ordenament jurídic i s'eviten així les eventuals conseqüències negatives per als clubs de la LPFF".

També et pot interessar

stats