Portugal i Països Baixos, fora de l'Eurocopa

La República Txeca sorprén els Països Baixos (0-2) i Bèlgica destrona Portugal (0-1)

Els germans Hazard celebren el gol de Bèlgica
Els germans Hazard celebren el gol de Bèlgica / UEFA

Les favorites van caient: la República Txeca, que s'havia classificat com una de les terceres millors classificades de la fase de grups, elimina els Països Baixos, que havia guanyat els tres partits de la primera fase, mentre que Bèlgica supera Portugal, l'actual campiona d'Europa.

Portugal no revalidarà el títol (1-0)

La selecció vigent campiona de l'Eurocopa va superar el grup de la mort, com a tercera classificada, ien els huitens de final es va trobar un altre os dur, Bèlgica, que en la fase de grups no va cedir cap punt.

Un gol de Thorgan Hazard, el germà menut del jugador del Reial Madrid, va ser suficient per fer fora a la selecció liderada per Cristiano Ronaldo. Gonçalo Guedes, el jugador del València, es va tornar a quedar fora de la convocatòria i, després de superar la Covid-19, no va disputar cap minut en el campionat.

D'altra banda, la selecció entrenada per l'espanyol Roberto Martínez avança a quarts de final, on s'enfrontarà divendres a Itàlia, que ahir va superar -no sense patir- Àustria. Bèlgica iguala així la fase a què va arribar en 2016 i tractarà de passar a semifinals, un fet que no aconsegueix des de 1980.

Txèquia sorprén Països Baixos (0-2)

Patrik Schick, després de marcar el seu quart gol en l'Eurocopa
Patrik Schick, després de marcar el seu quart gol en l'Eurocopa / UEFA

Una República Txeca, que va jugar 35 minuts amb superioritat numèrica, va donar una de les grans sorpreses dels huitens de final després d'imposar-se a una erràtica selecció dels Països Baixos, que va perdonar en excés i no es va refer de l'expulsió de Matthijs de Ligt.

Els txecs van esperar amb paciència i ordre tàctic per a sentenciar, amb uns entonats Holes -va marcar un gol i va donar una assistència- i Schick, que ha fet quatre gols en l'Eurocopa.

Els de Silhavý mesuraran forces en quarts amb Dinamarca dissabte que ve. El seleccionador danés,  Kasper Hjulmand, s'ha mostrat decebut pel pròxim rival: "La República Txeca és un equip fantàstic, hauria preferit jugar contra els Països Baixos, els txecs són boníssims", ha dit.

També et pot interessar

stats