Maneta a Eslovàquia i la selecció jugarà contra Croàcia els huitens de final

Els de Luis Enrique aconsegueixen la golejada del torneig i jugaran dilluns contra la selecció de Modric

Els jugadors de la selecció celebren el quart gol
Els jugadors de la selecció celebren el quart gol / Kiko Huesca (Efe)

La selecció espanyola havia de guanyar per a assegurar-se la classificació per a huitens i no ha defraudat; ha jugat un partit seriós en què ha dominat de principi a fi i que ha guanyat amb contundència per 0-5.

El primer avís va arribar després d'un clar penal de Hromada a Koke en el minut 11, quan el porter eslovac, Dubravka, ha aconseguit parar el xut a l'esquerra i a mitjana altura de Morata.

Dubravka falla en el primer gol d'Espanya
Dubravka falla en el primer gol d'Espanya / Efe

Espanya no s'ha enfonsat i ha continuat dominant amb clares ocasions de Sarabia o Pedri després de passes filtrades a l'esquena de la defensa que no han arribat a rematar.

Però el moment diferencial del partit ha sigut en el minut 30. Sarabia recupera una pilota en camp alié, dispara al travesser i, a la caiguda de la pilota, el porter erra en atrapar-la i es cola la pilota dins de la porteria. 1-0 i la selecció respirava.

Els jugadors de la selecció espanyola celebren el primer gol contra Eslovàquia
Els jugadors de la selecció espanyola celebren el primer gol contra Eslovàquia / Thanassis Stavrakis (Efe)

La pilota no cremava i les ocasions seguien apareixent. Tant és així que, en el descompte de la primera part, Laporte ha rematat un centre mesurat de Gerard Moreno i ha fet el segon d'Espanya per a anar-se'n al descans amb un avantatge considerable.

Però la vertadera sentència ha arribat en el minut 56 gràcies a un gol de Sarabia de primeres al centre ras de Jordi Alba. La pilota entra després de pegar al pal.

En aquest moment del partit la superioritat espanyola era total i el quart i el cinqué gol no han tardat a arribar. Primer Ferran Torres ha marcat de tacó un centre interior de Sarabia i després Pau Torres, al minut d'eixir al camp, ha fet la maneta de cap.

Ara la selecció espanyola es classifica com a segona de grup després que en l'altre partit Suècia guanyara Polònia per 3-2.

El partit serà el pròxim dia 28 al Parken Stadium de Copenhaguen a les 18:00 hores.